Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 15 Μαΐου

Χωρίς ηλεκτρονική ενημέρωση την Τρίτη και χωρίς έντυπη ενημέρωση την Τετάρτη θα μείνουν οι αναγνώστες, καθώς νέα 24ωρη απεργία στις 15 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών Ενώσεων, πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι.....

Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 15 Μαΐου

Χωρίς ηλεκτρονική ενημέρωση την Τρίτη και χωρίς έντυπη ενημέρωση την Τετάρτη θα μείνουν οι αναγνώστες, καθώς νέα 24ωρη απεργία στις 15 Μαΐου, ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών Ενώσεων, πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 15 Μαΐου 2007 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την οποία ζητείται:

# Η διαλεύκανση σε βάθος της υπόθεσης των ομολόγων.

# άμεση επιστροφή των χρημάτων των ομολόγων στα Ταμεία με τους τόκους.

# απόκρουση της ελαστικής αμοιβής των εργαζομένων.

# πλήρης εφαρμογή των ΣΣΕ, η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όπου αυτά οφείλονται και σταμάτημα των απολύσεων.

# εξασφάλιση της ποιότητας της ενημέρωσης και της ελεύθερης και αντικειμενικής πληροφόρησης.

To συντονιστικό αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη, 15 Μαΐου 2007 από ώρα 6.00Ά π.μ. έως 6.00Ά π.μ. της Τετάρτης, 16 Μαΐου 2007 όλων των συντακτών, τεχνικών, υπαλλήλων που εργάζονται σΆ όλα τα ΜΜΕ (Τύπος, ειδησεογραφικά sites και Portals, Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς), στα Γραφεία Τύπου, την ΕΡΤ, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, στο Ελληνικό Δημόσιο και στα Πρακτορεία Διανομής. Οι εφημεριδοπώλες για να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας στον τομέα ευθύνης τους, συμμετέχουν με 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Μαΐου 2007 από 08.00-11.00 η ώρα.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απαιτούν:

# Την άμεση επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν για την αγορά των ομολόγων με τους νόμιμους τόκους και τις αποδόσεις του κεφαλαίου που διατέθηκε.

# Τη διασφάλιση της αυτοτέλειας και της λειτουργίας των Ταμείων με αιρετές Διοικήσεις και Κοινωνικό έλεγχο.

# Την πλήρη εξασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων με σταθερή και εγγυημένη εκ των προτέρων απόδοση.

# Την πλήρη διαλεύκανση όλης αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης με ανάδειξη των όποιων αστικών, ποινικών κλπ ευθυνών.

# Το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων με σταθερή απασχόληση και πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα

# Την πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όπου αυτά οφείλονται.

# Την άμεση υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, όπου αυτές εκκρεμούν.

# Την εξασφάλιση της ποιότητας της ενημέρωσης και της ελεύθερης κι αντικειμενικής πληροφόρησης.

# Τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. και

# Το σταμάτημα των απολύσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένο να προασπίσει την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των Ασφαλιστικών Ταμείων μας και να μην επιτρέψει την απόπειρα χειραγώγησής του και κατΆ επέκταση τη χειραγώγηση της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.
Πηή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο