Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέοι κανόνες για μια «δεύτερη ευκαιρία» στις επιχειρήσεις

Κάθε χρόνο περίπου 1,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάνονται στην ΕΕ, από επιχειρήσεις που κηρύττουν πτώχευση, οι 400.000 σε διασυνοριακές υποθέσεις. Την Τετάρτη, η ολομέλεια ενέκρινε νέους κανόνες για τις διασυνοριακές διαδικασίες αφερεγγυότητας με τους οποίους δίνεται μια "δεύτερη ευκαιρία", όχι μόνο στις επιχειρήσεις που κηρύττουν πτώχευση αλλά και στις υγιείς, να επιβιώσουν και να διασωθούν από την κρίση.

Κάθε χρόνο 200.000 επιχειρήσεις σε όλη την ΕΕ βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο πτώχευσης και 1,7 εκατομμύρια πολίτες χάνουν ως αποτέλεσμα τη δουλειά τους.

Οι νέοι κανόνες εκσυγχρονίζουν τους ισχύοντες που χρονολογούνται από το 2000 και δίνουν στις βιώσιμες επιχειρήσεις μια ευκαιρία για αναδιάρθρωση και συνέχιση της λειτουργίας τους.

Οι διασυνοριακές διαδικασίες αφερεγγυότητας είναι οι διαδικασίες, στις οποίες ο πιστωτής και ο οφειλέτης είναι από διαφορετικά κράτη μέλη. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλές δυσκολίες στο συντονισμό των υποθέσεων εξαιτίας των διαφορετικών νομοθεσιών που ισχύουν σε κάθε κράτος μέλος.

Οι νέοι κανόνες, μεταξύ άλλων, επιδιώκουν να παρεμποδίζουν τα μέρη να εκμεταλλεύονται τις διαφορές μεταξύ των εθνικών νομοθεσιών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο