Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ρύθμιση οφειλών - Συμψηφισμός πρώτης δόσης με δεσμευμένα ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς

22 Μάιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Ενεργοποιείται άμεσα η ρύθμιση των άρθρων 4 και 8 του νόμου 4328/2015 που προβλέπει τον συμψηφισμό της πρώτης δόσης για την υπαγωγή στην ρύθμιση των οφειλών με χρήματα που έχουν δεσμευθεί από τράπεζες.

Η διάταξη αυτή σκοπεί στην διευκόλυνση των οφειλετών, που επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32α), αλλά αδυνατούν να καταβάλλουν το αντίστοιχο ποσό για την υπαγωγή σε αυτήν, επειδή έχει προηγηθεί η επιβολή υπέρ του Δημοσίου κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών τους και ως εκ τούτου οι καταθέσεις τους είναι δεσμευμένες.

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1108/21.5.2015 τροποποιείται η εγκύκλιος της ρύθμισης οφειλών (ΠΟΛ.1080/7.4.2015) και προβλέπεται πλέον η κάλυψη της πρώτης δόσης της ρύθμισης και με τα αποδιδόμενα ποσά από κατασχετήρια  που έχουν επιβληθεί αποκλειστικά στα χέρια Πιστωτικών Ιδρυμάτων, ως τρίτων, εφόσον αυτά εισπράττονται εντός της προθεσμίας των τριών (3) εργασίμων ημερών από την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και δεν πιστώνονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί ή πιστώνονται διαφορετικά κατά τις κείμενες διατάξεις.

Σε περίπτωση που τα κατασχεμένα ποσά στα χέρια Πιστωτικών Ιδρυμάτων μετά την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας των άρθρων 30Α και 32 του Ν.Δ. 356/1974 –ΚΕΔΕ− δεν έχουν αποδοθεί, επισπεύδεται η απόδοση αυτών εντός της ανωτέρω προθεσμίας των τριών εργασίμων ημερών από την υποβολή της αίτησης, με επιμέλεια του οφειλέτη.

Δείτε την απόφαση της αναπληρώτρια υπουργού οικονομικών εδώ.

Δείτε την κωδικοποιημένη  ΠΟΛ.1080/7.4.2015 εδώ





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης