Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Έναρξη διαδικασίας αποπληρωμής Προγραμμάτων ΛΑΕΚ 0,45% έτους 2013

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Ανακοίνωση


Για την αποπληρωμή των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,45% έτους 2013 οι επιχειρήσεις πρέπει να αποστείλουν τα δικαιολογητικά που αφορούν στις δαπάνες των προγραμμάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική εγκύκλιο και παράλληλα να καταχωρήσουν τα οικονομικά στοιχεία των προγραμμάτων στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΛΑΕΚ.

Τα δικαιολογητικά αποτελούν το φυσικό αρχείο των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,45% έτους 2013 και αφορούν:

1. Παραστατικά αμοιβής του φορέα κατάρτισης-εξωτερικών εκπαιδευτών

2. Παραστατικά δαπανών που αφορούν στο πρόγραμμα (έξοδα διατροφής, διαμονής και μετακίνησης των καταρτιζομένων)

3. Παραστατικά γενικών εξόδων (γραφική ύλη κλπ)

4. Κατάσταση με ονόματα των καταρτιζομένων (τις ώρες κατάρτισης και την αποζημίωσή τους), των εσωτερικών εκπαιδευτών και του ατόμου που απασχολήθηκε για την γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος.

Απαιτείται δήλωση του ν. 1599/86 στην οποία θα δηλώνεται ότι οι παραπάνω είναι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης και τους καταβλήθηκε η προβλεπόμενη αποζημίωση σύμφωνα με τους όρους της εγκυκλίου του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,45%.

Στην ίδια δήλωση του ν. 1599/86, θα δηλώνεται ότι τα φωτοαντίγραφα των παραστατικών που υποβάλλονται είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων και θα βεβαιώνεται ότι το ΑΦΜ και το ΑΜΕΙΚΑ της επιχείρησης είναι ορθά και έγκυρα. Η δήλωση του ν. 1599/86 θα φέρει την υπογραφή του υπεύθυνου και τη σφραγίδα της επιχείρησης.

Για όλες τις ανωτέρω δαπάνες η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνει ανά κατηγορία και ανά πρόγραμμα, σύμφωνα με τα υποδείγματα. Η αποστολή των ανωτέρω δικαιολογητικών θα γίνει με διαβιβαστικό έγγραφο-αίτηση με θέμα «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ 0,45% ΕΤΟΥΣ 2013». ΠΡΟΣ: ΟΑΕΔ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Β3 (Πρωτόκολλο στο ισόγειο) Ταχ. Δ/νση Εθνικής Αντιστάσεως 8 Τ.Κ. 174 56 Άλιμος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν υπόδειγμα της αίτησης στα εγχειρίδια χρήσης. Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 9989796, 210 9989792 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]


Ετικέτες για αναζήτηση ΛΑΕΚ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο