Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο στόχαστρο του Υπ. Οικ. φορολογικοί παράδεισοι-τριγωνικές συναλλαγές

Απάντηση Βαρουφάκη στον βουλευτή του ΠαΣοΚ Βασ. Κεγκέρογλου

Στο στόχαστρο έχουν θέσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών φορολογικούς παράδεισους και τριγωνικές συναλλαγές σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σήμερα στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ Βασίλη Κεγκέρογλου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
   
Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ακυρωθεί η τεράστια απώλεια εκατομμυρίων ευρώ, αποτέλεσμα των ρυθμίσεων που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπαθώντας κυρίως να εξαιρέσουν εταιρίες πετρελαιοειδών.

«Το ζητούμενο είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από φορολογικούς παραδείσους και τριγωνικές συναλλαγές, που χτίζονται πίσω από το τείχος της αποφυγής διπλής φορολόγησης», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι αθέτησε προεκλογικές διακηρύξεις της, ότι θα έφερνε ρύθμιση για να ανακτηθούν τα πρόστιμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ που είχαν διαγραφή από δύο εταιρείες πετρελαιοειδών, με τροπολογία που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Γιατί δεν έρχεται η ρύθμιση; Ή είχατε δίκαιο τότε που μας καταγγέλλατε ότι χαρίζουμε δις ευρώ, ή θα παραδεχτείτε ότι τότε κάνατε λάθος και θα πείτε δικαίως αυτή η ρύθμιση απάλλαξε τις δύο εταιρίες. Όλα τα άλλα είναι περικοκλάδες και δικαιολογίες», αντέτεινε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Εμείς δεν θα παρανομήσουμε. Οι νομικές μας υπηρεσίες δουλεύουν έτσι ώστε η όποια παρέμβαση γίνει θα είναι σύμφωνη με το σύνταγμα και τους νόμους», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης ενώ κατέληξε λέγοντας: « Αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν όπου οι ελληνικές κυβερνήσεις διέγραφαν χρέη εν γνώσει τους ότι παρανομούσαν, αφήνοντας την εξέλιξη στα δικαστήρια για να αποφασίσουν, δεν θα συμβεί με εμάς. Αν νόμιμα και ορθά χαρίστηκαν θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Το έκρινε και σας καταδίκασε».


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο