Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Δ. Στρατούλης: «Η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τα θεμελιωμένα και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 21-05-2015

«Η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τα θεμελιωμένα και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα»

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα , που αναφέρονται σε υποτιθέμενες ποινές σε όσους υποβάλουν αίτημα για πρόωρη συνταξιοδότηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, προχώρησε από το βήμα της Βουλής σε κατηγορηματική διάψευση.

• Για τις υποτιθέμενες ποινές σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

«Δημοσιεύματα και διαρροές που υπάρχουν σήμερα και δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες και στους ασφαλισμένους, τα οποία λένε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες πρότεινε στην αντιπροσωπεία των δανειστών, όσον αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, πως όσοι φεύγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση θα έχουν ποινή και από την ημέρα που έφυγαν μέχρι να συμπληρώσουν το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης -δηλαδή τα εξήντα επτά έτη ή τα εξήντα δύο με μειωμένη σύνταξη- θα πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει καμία βάση. Είναι διαρροές τις οποίες διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχουμε δεσμευθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις ότι θα σεβαστούμε με απόλυτο τρόπο τα θεμελιωμένα και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτό θα κάνουμε μέχρι τέλους.»

• Για τους ανασφάλιστους υπερήλικες με χρέη στον ΟΑΕΕ

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτού σχετικά με την υπαγωγή των υπό συνταξιοδότηση εγγεγραμμένων του ΟΑΕΕ στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε τα εξής: «Υπάρχουν μεγάλες δόσεις κοινωνικής αδικίας στους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους, που έχουν κάνει την αίτησή τους για συνταξιοδότηση, χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ, δεν μπορούν να τα πληρώσουν και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση. Στον προσανατολισμό του Υπουργείου μας είναι να καταθέσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ένα νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ, θα ανακουφίζει τα άτομα με αναπηρία και ταυτόχρονα θα έχει ασφαλιστικές διατάξεις που θα αντιμετωπίζουν μεγάλες κοινωνικές αδικίες.

Μέσα σε αυτές θα είναι και η νομοθετική ρύθμιση για τους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, διότι χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ.»

Ακολουθούν τα σχετικά link με τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού:

1. https://www.youtube.com/watch?v=AL9TKQI1eDk
2. https://www.youtube.com/watch?v=-OEmrllmqko
3. https://www.youtube.com/watch?v=VaJIP-jxyLU
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο