Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Φρενίτιδα εξαγορών εταιρειών προαναγγέλλει ο CEO της Google

ν και η Google φαίνεται να είναι πιο άνετη πλέον όσον αφορά στην εξαγορά μεγάλων εταιρειών, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της, Eric Schmidt, αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να εξαγοράζει και μικρότερες εταιρείες, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο κ. Schmidt....

Φρενίτιδα εξαγορών εταιρειών προαναγγέλλει ο CEO της Google

Αν και η Google φαίνεται να είναι πιο άνετη πλέον όσον αφορά στην εξαγορά μεγάλων εταιρειών, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της, Eric Schmidt, αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να εξαγοράζει και μικρότερες εταιρείες, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο κ. Schmidt δήλωσε ότι η Google παραμένει ανοικτή στο ενδεχόμενο εξαγοράς μεγάλων εταιρειών, όπως έκανε δύο φορές τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας πάντως ότι οι συγκεκριμένες εξαγορές έγιναν για να καλύψουν κενά στις υπηρεσίες που η ίδια προσφέρει. - Ο ρυθμός με τον οποίο εξαγοράζει η Google εταιρείες, θα αυξηθεί, δήλωσε ο Schmidt, αλλά "εξαγορές δε θα γίνονται καθημερινά". Ο ίδιος συμπλήρωσε "οι εξαγορές μικρότερων εταιρειών είναι ένας τρόπος απόκτησης τεχνογνωσίας αλλά και ταλαντούχου προσωπικού". Τον περασμένο Νοέμβριο, η Google ανακοίνωσε την εξαγορά του YouTube έναντι 1,65 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη μέχρι τότε συμφωνία που είχε συνάψει. Ένα μήνα αργότερα ξεπέρασε κατά πολύ αυτό το ποσό φτάνοντας στα 3,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της DoubleClick. Οι δύο εταιρείες είχαν τεθεί και στο στόχαστρο της Yahoo!. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά, ήταν τα παράπονα μεταξύ των μετόχων της Yahoo! μετά τις ανακοινώσεις της Google.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως να παρακολουθήσουμε τις κινήσεις της Microsoft από τη μία και της Yahoo! από την άλλη. Ήδη έχουν υπάρξει φήμες για εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη, οι οποίες, αν και έχουν διαψευστεί, δείχνουν ξεκάθαρα ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν προτίθεται να "καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια" παρατηρώντας την ανάπτυξη της Google. Χρήματα υπάρχουν άφθονα σε κάθε περίπτωση, αν και, όπως έχει δείξει και το παρελθόν, αυτά δεν αρκούν για την επικράτηση.

Πηγή: Reuters  
 
 
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο