Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σταθάκης στην ΟΤΟΕ: Βελτίωση στα «εργαλεία» για τα κόκκινα δάνεια

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΤΟΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κ. Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα το Προεδρείο της ΟΤΟΕ με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη με αντικείμενο της συνάντησης θέματα που αφορούν στα προβλήματα που υπάρχουν στις Τράπεζες (κόκκινα δάνεια, προβλήματα ρευστότητας, ανακεφαλαιοποίηση των μη συστημικών Τραπεζών) και στην ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Η ΟΤΟΕ, ανέπτυξε τις θέσεις της στον Υπουργό Οικονομίας για το ρόλο των Τραπεζών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξ’ αιτίας της οικονομικής κρίσης, την ανάγκη προστασίας της εργασίας και αντιμετώπισης της ανεργίας και αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με  τους εργαζόμενους που απολύθηκαν από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες που έκλεισαν, ζητώντας, ταυτόχρονα, τις θέσεις της Κυβέρνησης για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες που λειτουργούν.

Ο κ. Σταθάκης απαντώντας στην ΟΤΟΕ, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει και να βελτιώσει νομοθετικά και θεσμικά εργαλεία που υπάρχουν για την αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων, τη συντόμευση του χρόνου εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων, την προστασία του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ως προς την αποπληρωμή των δανείων, τη δημιουργία μηχανισμού διαμεσολάβησης μεταξύ Τραπεζών – Δανειοληπτών, την αλλαγή στον πτωχευτικό κώδικα κ.α.

Τόνισε, ακόμα ότι, η Κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και δήλωσε ότι είναι θετικός στην απορρόφηση των απολυμένων των Συνεταιριστικών Τραπεζών που έκλεισαν από τις συστημικές Τράπεζες.

Τέλος, αναφέρθηκε στη δημιουργία αναπτυξιακής Τράπεζας με μικρά κεφάλαια στην αρχή από το ΕΤΕΑΝ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τονίζοντας, ιδιαίτερα ότι, θα αξιοποιηθεί η γερμανική εμπειρία που είναι πλούσια και ιδιαίτερα επιτυχής στο θέμα αυτό.

Η ΟΤΟΕ στο τέλος της συνάντησης δήλωσε στον Υπουργό Οικονομίας ότι στις κρίσιμες στιγμές που ζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, ο ρόλος των Τραπεζών για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών, είναι αναντικατάστατος και πρέπει να ενισχυθεί, τονίζοντας ότι, ως συνδικαλιστική οργάνωση με υπευθυνότητα θα συμβάλλει θετικά στη κατεύθυνση αυτή.


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΤΕΑΝ κόκκινα δάνεια συστημικές ΟΤΟΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο