H ΠΕΦΕ σας ενημερώνει - Προς Υ.Ο. για δημόσια έσοδα

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

10 Μάιος 2007
Κύριο πρόβλημα για την μείωση των Δημοσίων Εσόδων είναι η έλλειψη ενός φορολογικού απλού και λογικού ως και η αδικαιολόγητη και αντισυνταγματική διετής παράταση της παραγραφής η οποία μεταφέρει τους ελέγχους για το έτος 2008.... Taxheaven.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
(Π.Ε.Φ.Ε.)
ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210.8232651, 6948-351478, 210.6124.910, FAX: 210.6140.024

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ   & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
      
ΚΟΙΝ/ΣΗ:    1)    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ
            2)    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ
            3)    ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ

Αθήνα, 8-5-2007
Κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. ανησυχούν για την μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων.

Κύριο πρόβλημα για την μείωση των Δημοσίων Εσόδων είναι η έλλειψη ενός φορολογικού απλού και λογικού ως και η αδικαιολόγητη και αντισυνταγματική διετής παράταση της παραγραφής η οποία μεταφέρει τους ελέγχους για το έτος 2008.

Γνωρίζουμε ότι εντός ολίγου χρόνου θα έχουμε «ευνοϊκή απόφαση περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων» όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Μέχρι σήμερα οι περαιώσεις που έχουν γίνει από τους προηγούμενους Υπουργούς Οικονομικών  ήταν αφΆ ενός μεν ακαταλαβίστικες (χρειαζόμαστε Μαντείο των Δελφών για να τις ερμηνεύσουμε) και αφΆ ετέρου άδικες στο ύψος των χρημάτων που θα έπρεπε να πληρώσει η επιχείρηση.

Συνήθως για την περαίωση οι μικρές επιχειρήσεις είχαν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις  και οι μεγάλες επιχειρήσεις πλήρωναν ευτελή χρηματικά ποσά.

ΓιΆ αυτό η απόφαση  περαίωσης πρέπει να είναι τόσο προεκλογική  όσο και επιστημονική  για να είναι εφαρμόσιμη και δίκαιη.

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε ένα μέλος μας από την Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. να συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα των Δημοσίων Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών για την καλλίτερη αποτύπωση των φορολογικών θέσεων λογιστών – φοροτεχνών και της πρακτικής σύλληψης  της πραγματικής φορολογητέας αξίας.

Εμείς με δεδομένη την εμπειρία που διαθέτουμε θα βοηθήσουμε η περαίωση να γίνει πόλος έλξης για τις επιχειρήσεις και όχι πυροτέχνημα προεκλογικό γιατί θα έχουμε ακόμη δεδομένη τη συναίνεση.

Ελπίζουμε ότι κάποτε το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών θα αλλάξει νοοτροπία και θα γίνει πράγματι Ευρωπαϊκό εκεί που ανήκει η χώρα μας.

  Μετά τιμής  για το Δ.Σ.