Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

H ΠΕΦΕ σας ενημερώνει - Προς Υ.Ο. για δημόσια έσοδα

Κύριο πρόβλημα για την μείωση των Δημοσίων Εσόδων είναι η έλλειψη ενός φορολογικού απλού και λογικού ως και η αδικαιολόγητη και αντισυνταγματική διετής παράταση της παραγραφής η οποία μεταφέρει τους ελέγχους για το έτος 2008....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
(Π.Ε.Φ.Ε.)
ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210.8232651, 6948-351478, 210.6124.910, FAX: 210.6140.024

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ   & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
      
ΚΟΙΝ/ΣΗ:    1)    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ
            2)    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ
            3)    ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ

Αθήνα, 8-5-2007
Κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. ανησυχούν για την μεγάλη μείωση των φορολογικών εσόδων.

Κύριο πρόβλημα για την μείωση των Δημοσίων Εσόδων είναι η έλλειψη ενός φορολογικού απλού και λογικού ως και η αδικαιολόγητη και αντισυνταγματική διετής παράταση της παραγραφής η οποία μεταφέρει τους ελέγχους για το έτος 2008.

Γνωρίζουμε ότι εντός ολίγου χρόνου θα έχουμε «ευνοϊκή απόφαση περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων» όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Μέχρι σήμερα οι περαιώσεις που έχουν γίνει από τους προηγούμενους Υπουργούς Οικονομικών  ήταν αφΆ ενός μεν ακαταλαβίστικες (χρειαζόμαστε Μαντείο των Δελφών για να τις ερμηνεύσουμε) και αφΆ ετέρου άδικες στο ύψος των χρημάτων που θα έπρεπε να πληρώσει η επιχείρηση.

Συνήθως για την περαίωση οι μικρές επιχειρήσεις είχαν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις  και οι μεγάλες επιχειρήσεις πλήρωναν ευτελή χρηματικά ποσά.

ΓιΆ αυτό η απόφαση  περαίωσης πρέπει να είναι τόσο προεκλογική  όσο και επιστημονική  για να είναι εφαρμόσιμη και δίκαιη.

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε ένα μέλος μας από την Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. να συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα των Δημοσίων Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών για την καλλίτερη αποτύπωση των φορολογικών θέσεων λογιστών – φοροτεχνών και της πρακτικής σύλληψης  της πραγματικής φορολογητέας αξίας.

Εμείς με δεδομένη την εμπειρία που διαθέτουμε θα βοηθήσουμε η περαίωση να γίνει πόλος έλξης για τις επιχειρήσεις και όχι πυροτέχνημα προεκλογικό γιατί θα έχουμε ακόμη δεδομένη τη συναίνεση.

Ελπίζουμε ότι κάποτε το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών θα αλλάξει νοοτροπία και θα γίνει πράγματι Ευρωπαϊκό εκεί που ανήκει η χώρα μας.

  Μετά τιμής  για το Δ.Σ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο