Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπό το φως της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για την ανταλλαγή πληροφοριών επί φορολογικών θεμάτων

Απάντηση του Π. Νικολούδη

Έγγραφο - απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Π. Νικολούδη σε ερώτηση του Βουλευτή «Το Ποτάμι» Χ. Θεοχάρη με θέμα «Ενέργειες για την επίτευξη διακρατικών συμφωνιών ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών»

Ο Υπ. Επικρατείας αναφέρει ότι:

"Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει συνομιλίες με τις Ελβετικές Αρχές για την κατάρτιση συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών επί φορολογικών θεμάτων.

-Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών γίνονται υπό το φως της σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ενώ λαμβάνονται υπ' όψη:

-Η διμερής σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολόγησης που υπεγράφη στη Βέρνη στις 16-06-1983, όπως τροποποιήθηκε το Νοέμβριο του 2010 και τέθηκε σε ισχύ την 01-01-2012.

-Η Οδηγία 2003/48/EC του Συμβουλίου

Το Σχέδιο Συμφωνίας μεταξύ της Ελβετίας και της Ε.Ε., της 19-03-2015, για αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών επί φορολογικών θεμάτων.

Οι συνομιλίες μεταξύ των Ελληνικών και των Ελβετικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο