Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναρτήθηκαν τα ποσά του εργοσήμου στο έντυπο Ε1

Αναρτήθηκαν τα ποσά του εργοσήμου στο φετινό έντυπο Ε1. Πιο συγκεκριμένα, στους κωδικούς 309-310 διαπιστώσαμε ότι έχουν εμφανιστεί ποσά που αφορούν σε αμοιβές από παροχή υπηρεσιών με εργόσημο (σ.σ. δείτε παρακάτω εικόνες).
Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι υποχρέωση υποβολής των ποσών του εργοσήμου (μέσω αρχείου βεβαιώσεων) είχαν οι αρμόδιοι φορείς και όχι όσοι εργοδότες είχαν απασχολήσει άτομα με εργόσημο. Θυμίζουμε ότι πέρυσι, παρόλο που το Ι.Κ.Α. είχε υποχρέωση να στείλει τα σχετικά αρχεία στην Γ.Γ.Π.Σ., εντούτοις δεν το έπραξε και οι κωδικοί συμπληρώθηκαν από τους φορολογούμενους. Επειδή ορισμένοι συνάδελφοι έχουν υποβάλει το σχετικό αρχείο βεβαιώσεων -παρόλο που δεν είχαν υποχρέωση-, για τους εργοδότες που απασχολούσαν άτομο με εργόσημο, παρασυρόμενοι ίσως από την απόφαση ΠΟΛ.1051/19.2.2015 -που όριζε τον οικείο τύπο αποδοχών-, πρέπει να ελέγξουν τους κωδικούς αυτούς για πιθανές διπλοεγγραφές. 

Βέβαια, θα πρεπε να είχε αναφερθεί αναλυτικά στην απόφαση ΠΟΛ.1051/19.2.2015 ότι, στις περιπτώσεις εργοσήμου υπόχρεος είναι ο οικείος φορέας και όχι ο εργοδότης, έτσι ώστε να είχαν αποφευχθεί τέτοια προβλήματα. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι να έχουν τώρα να επιλύσουν και αυτό το ζήτημα.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο