Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αδιαφάνεια στις κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών καταγέλλει η ΑΣΚΙ Εφοριακών

ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ!


Οι κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι το σύστημα αδιαφάνειας, διαπλοκής και αναξιοκρατίας που υπήρχε στο Υπουργείο Οικονομικών και γιγαντώθηκε την περίοδο των μνημονιών με τη σύσταση της ‘’ανεξάρτητης’’ ΓΓΔΕ, ακόμη ‘’ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ’’.

Με διαδικασίες που προσβάλλουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, με αποκλεισμούς ολόκληρων κατηγοριών ικανών στελεχών και κυρίως με επιβράβευση όσων υπηρέτησαν ‘’την προηγούμενη κατάσταση’’ και στελέχωναν τις εφορίες μέσω “αναθέσεων” απ’ τους υπουργούς του δικομματισμού και των μνημονίων, έγιναν και οι νέες επιλογές Διευθυντών εφοριών.

Οι λίγες περιπτώσεις ικανών στελεχών που επιλέχθηκαν, είναι το άλλοθι για τις κρίσεις που επέβαλε η μνημονιακή και ΟΧΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (!) Γ.Γ.Δ.Ε. και αποδέχθηκε (;) η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Α.Σ.ΚΙ. Εφοριακών καλεί:

- Το Σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, να τοποθετηθεί με σαφήνεια για τη συνέχιση μιας κατάστασης, που με δριμύτητα κατήγγειλε (πολύ σωστά) το προηγούμενο διάστημα.

- Την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο και της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, στο όνομα της υποτιθέμενης ‘’ανεξαρτησίας’’, απ’ τους δανειστές, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τη διαπλοκή, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες συνθήκες, αντίστοιχες με αυτές της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, της ΕΛΣΤΑΤ κλπ.

- Τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου αλλά και καθ’ έναν που αγωνίζεται για διαφανείς, αποτελεσματικές και ανεξάρτητες Υπηρεσίες, να παρέμβει δυναμικά.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο