Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενιαίος Φ.Π.Α. 18% για αγορές με μετρητά ή 15% με κάρτες

Στην καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 18% για αγορές με μετρητά, και 15% για αγορές ορισμένων αγαθών με κάρτες, φαίνεται να συγκλίνουν η κυβέρνηση και οι δανειστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».

Παράλληλα, σύμφωνα με το «Βήμα», καθιερώνεται ένας χαμηλός συντελεστής 7-8%, που θα αφορά πού βασικά ήδη διατροφής, όπως το ψωμί, το γάλα, αλλά και τα φάρμακα.

Στον ενιαίο ΦΠΑ θα συμπεριληφθούν και τα νησιά. Ωστόσο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γιάννης Βαρουφάκης στη Βουλή, οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν μετά το καλοκαίρι και οι μόνιμοι κάτοικοι θα δικαιούνται επιστροφές για κάποια προϊόντα, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνσή τους.

Πέραν του ΦΠΑ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η Αθήνα προσανατολίζεται στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ (αλλά με μείωση των αντικειμενικών αξιών) και σε χορήγηση αμνηστίας για αδήλωτες καταθέσεις με εφάπαξ φόρο 15-20%.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο