Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προωθείται νομοσχέδιο για έρευνα και τεχνολογία

Έως τα τέλη Ιουνίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία, όπως διεμήνυσε στην κυβερνητική επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας....

Προωθείται νομοσχέδιο για έρευνα και τεχνολογία

Έως τα τέλη Ιουνίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία, όπως διεμήνυσε στην κυβερνητική επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας.

Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης θα φέρουν σύντομα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία ώστε η χώρα να πορευθεί δυναμικά και να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό τον τομέα.

Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι η κυβερνητική επιτροπή στηρίζει τις προτάσεις για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας με επικεφαλής τον καθηγητή Φώτη Καφάτο και τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου και πρόσθεσε ότι το υπουργείο συμμετέχει στην έκδοση της «πράσινης βίβλου» για την έρευνα και την τεχνολογία καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα.

Ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθούν και άλλα ερευνητικά κέντρα εκτός από τα δύο που προωθούνται άμεσα στην Πάτρα και στα Ιωάννινα και ταυτόχρονα προωθούνται πέντε πόλοι καινοτομίας από το Γ΄ΚΠΣ ενώ θα προωθηθούν ακόμα οκτώ από το Δ ΚΠΣ.
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο