Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κουρουμπλής: Συμμετοχή στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

Στόχος η μείωση του κόστους φαρμακευτικής δαπάνης

Την απόφασή του να θέσει εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι «δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει με τον ίδιο τρόπο ένας χαμηλοσυνταξιούχος και ένας υπουργός».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η μείωση του κόστους της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ ανακοίνωσε και την έναρξη λειτουργίας επιτροπής διαπραγμάτευσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε θα αρχίσει νέα διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία για να αλλάξει το μοντέλο του rebate -θα γίνει κλιμακωτό με βάση τον όγκο- και μέσω αυτού θα υπάρξει έσοδο για να μειωθεί η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Έφερε ως παράδειγμα το όριο του εισοδήματος στις 15.000 ευρώ. Είπε ότι θα επιστρέψουν τα φάρμακα με ένδειξη "στερείται" για καρκινοπαθείς στα φαρμακεία των νοσοκομείων για να τα προμηθεύονται οι ασθενείς, ενώ προανήγγειλε ότι τα γενόσημα θα συνταγογραφούνται με βάση την ονομασία και όχι τη δραστική ουσία, ώστε να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να έλθει ανάπτυξη.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν θα συνοδεύσει αύριο τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα, σημειώνοντας ότι ουδέποτε δήλωσε κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως τα ζητήματα της θρησκείας αφορούν τον κάθε άνθρωπο προσωπικά.


Πηγή: newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο