Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμφωνία Ελλάδας και Διεθνούς Αναπτυξιακής Τράπεζας EBRD - Μέχρι 500 εκ. ευρώ το ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

14 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεργασία Ελλάδας - EBRD


«Συμφωνία Έδρας» μεταξύ της Ελλάδας και της Διεθνούς Αναπτυξιακής Τράπεζας EBRD, η οποία ενεργοποιεί ουσιαστικά την εκκίνηση της δραστηριοποίησης της Τράπεζας στη χώρα μας, υπογράφηκε σήμερα στην Τιφλίδα της Γεωργίας από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους της Τράπεζας.

Η Τράπεζα με την αριθμό 177/27-2-2015 Απόφαση του Συμβούλιου των Διοικητών της είχε αποφασίσει να αποδώσει στην Ελλάδα καθεστώς αποδέκτριας χώρας, προσωρινά και έως το 2020. Το ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει τα 500 εκ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται βαρύνουσας σημασίας για την ελληνική οικονομία, καθώς μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στην ενίσχυση τόσο της ρευστότητας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως τις ΜΜΕ, όσο και της απασχόλησης.

Από το Γραφείο Τύπου

Πληροφορίες:

- Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ERBD) μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB – ΕΤΕπ) είναι οι 2 βασικότερες και μεγαλύτερες Πολυμερείς Αναπτυξιακές Τράπεζες (ΠΑΤ) της Ευρώπης και από τις μεγαλύτερες ΠΑΤ παγκοσμίως.

- Η EBRD ιδρύθηκε το 1990. Σήμερα στην Τράπεζα συμμετέχουν 64 χώρες και επιπλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΕΤΕπ. Σκοπός της Τράπεζας είναι η συμβολή της στην οικονομική πρόοδο και ανασυγκρότηση των αποδεκτριών χρηματοδοτήσεων της χωρών. Την τρέχουσα περίοδο η Τράπεζα χρηματοδοτεί έργα σε 37 αποδέκτριες χώρες.

- Η Ελλάδα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Τράπεζας. Μέχρι σήμερα ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις έχουν συνεισφέρει 2,3 δις. ευρώ σε κοινές με την EBRD χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων στις αποδέκτριες χώρες μέλη της Τράπεζας, κυρίως στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (εκτός Ελλάδας).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο