Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα φορολογικά μέτρα που ενέκρινε το κυβερνητικό συμβούλιο

Περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή

Μία σειρά από φορολογικά μέτρα ετοιμάζεται να συμπεριλάβει η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, όπως αποφασίστηκε μεταξύ άλλων κατά το χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται κίνητρα για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και "κρυφών" καταθέσεων, περαίωση υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, επιβολή τέλους στα ξενοδοχεία και υποχρεωτική χρήση "πλαστικού χρήματος", ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα μετατίθεται η αύξηση του ΦΠΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Πιο αναλυτικά τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή είναι:

1) Αδήλωτες καταθέσεις εξωτερικού. Το σχέδιο προβλέπει ένα φόρο 15-20% για την αποκάλυψη κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό. Τα χρήματα δεν θα είναι υποχρεωτικό να επανέλθουν στις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο εξετάζεται σε περίπτωση επαναπατρισμού ο φόρος να είναι μικρότερος.

2) Περαίωση δηλώσεων. Υποβολή δηλώσεων για εισόδημα και ΦΠΑ περασμένων ετών χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά μόνο με την πληρωμή του φόρου που αναλογεί.

3) Πλαστικό χρήμα. Αρχικά το μέτρο θα προβλέπει πληρωμές με πιστωτικές κάρτες υποχρεωτικά στα νησιά για αγορές 70 ευρώ και άνω, ενώ θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

4) Αποδείξεις και λοταρία. Με κλήρωση θα επιβραβεύονται όσοι μαζεύουν αποδείξεις.

5) Περαίωση φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται στα δικαστήρια. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τους φόρους και θα έχουν έκπτωση από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

6) Τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία. Το ύψος του τέλους θα είναι από 1 έως 5 ευρώ.

7) Αύξηση φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Αφορά αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες.

Πηγή news.gr


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγής τα μέτρα περιλαμβάνουν:

-Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ – που ωστόσο θα μειωθεί χάρη στην πτώση των αντικειμενικών αξιών –

-ΦΠΑ με δυο συντελεστές, με τον ανώτερο να ανέρχεται στο 18% ή 19% και το κατώτερο να βρίσκεται στο 7%. Στον κατώτερο συντελεστή θα περιληφθούν τα φάρμακα, το ψωμί και το γάλα, ενώ σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται να διατηρηθεί η έκπτωση που απολαμβάνουν τα νησιά.

-Εφάπαξ φόρος για τη νομιμοποίηση καταθέσεων που δεν δικαιολογούνται από δηλωθέντα εισοδήματα. Ο συντελεστής θα ανέλθει στο 15% με 20%. Η νομιμοποίηση θα αφορά και καταθέσεις που τηρούνται στο εξωτερικό, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπατρισμού των χρημάτων.

-Ειδικός φόρος που θα επιβαρύνει τις 500 πλουσιότερες ελληνικές οικογένειες.

-Εξετάζεται νέα περαίωση που θα αφορά κάθε είδος δήλωσης, για κάθε είδος φόρου ή τέλους, για την περίοδο έως και το τέλος του 2014.

-Εξετάζεται ακόμα η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στα νησιά του Αιγαίου που έχουν περισσότερους από 3.100 ή 4.100 κατοίκους.

-Λοταρία αποδείξεων.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο