Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Βαρουφάκης: «Μας ζητούν να κατέβουν όλοι οι μισθοί εφοριακών στα 700 ευρώ - 'Εχω εμπιστοσύνη στους εφοριακούς»

14 Μάιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Για αίτημα των Θεσμών (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) να κατέβουν όλοι οι υπάρχοντες μισθοί εφοριακών στα 700 ευρώ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας σε συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη.     

«Ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις για σας; Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου.

Επισφαλές σημείο τη διαπραγμάτευση

«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, στο επισφαλές σημείο της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα- το ξέρετε αυτό- όχι μόνο να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα,  αλλά να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών στην ίδια συνομιλία.

Διευκρινίσεις για τον... Ιανουάριο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φράση «μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;» την οποία είπε το πρωί απαντώντας σε ερώτημα που του απηύθυνε καθαρίστρια έξω από το Υπουργείο ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε:

Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα «Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;» και λέω «δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο». Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το «τόσο» και το κάνουμε «τόσο».

Σε ερώτηση εφοριακού για το εάν έχει εμπιστοσύνη και εάν στηρίζει τους εφοριακούς υπαλλήλους, ο Υπουργός απάντησε:   

«Απολύτως. Δεν μπορώ να είμαι Υπουργός Οικονομικών εάν δεν στηρίζομαι στους εφοριακούς. Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα- όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα- πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε ως χώρα όταν λοιδορούνται άνθρωποι ως ένοχοι προ της αποδείξεως της ενοχής τους. Οπότε αυτό ισχύει για όλους και όσον αφορά το δικό μας Υπουργείο πρέπει να ισχύει 100 φορές πιο πολύ, γιατί εδώ βασίζονται τα φορολογικά έσοδα, τα έσοδα του κράτους. Θα σας δούμε την επόμενη εβδομάδα».


Πηγή: Το Βήμα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης