Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., έθεσε από σήμερα πιλοτικά σε λειτουργία το Κ.Α.Ν. (Κέντρο Ανακεφαλαίωσης Ενσήμων) με άμεσο στόχο τη δραστική μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., έθεσε από σήμερα πιλοτικά σε λειτουργία το Κ.Α.Ν. (Κέντρο Ανακεφαλαίωσης Ενσήμων) με άμεσο στόχο τη δραστική μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων.

Σε πρώτη φάση, Αίτηση καταμέτρησης του χρόνου ασφάλισης μπορούν να υποβάλλουν οι ασφαλισμένοι που:

* θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και προτίθενται να υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη λόγω Γήρατος το Β εξάμηνο του 2007 (από 7/2007 μέχρι 12/2007)
* έχουν αποκλειστική ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και
* κατοικούν στους Νομούς Αττικής και Κορινθίας.

Ταυτόχρονα με την αίτηση συνυποβάλλονται:

-όλα τα πρωτότυπα ασφαλιστικά βιβλιάρια ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και
-φωτοτυπία του Δελτίου ταυτότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Κ.Α.Ν. (Γερανίου 42, Ομόνοια) ή στα Τοπικά Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των Νομών Αττικής και Κορινθίας.

Στο Κέντρο Ανακεφαλαίωσης συγκεντρώνονται όλες οι αιτήσεις, πραγματοποιείται η καταμέτρηση του χρόνου ασφάλισης και αποστέλλεται στην κατοικία του ασφαλισμένου σχετική προσυνταξιοδοτική απόφαση - βεβαίωση. Τα ασφαλιστικά στοιχεία της προαναφερόμενης καταμέτρησης, καταχωρούνται σε Ηλεκτρονικά Αρχεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όταν ο ασφαλισμένος υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, αντλούνται τα επεξεργασμένα στοιχεία, προσμετράται μόνο ο υπολειπόμενος χρόνος ασφάλισης και εκδίδεται άμεσα η συνταξιοδοτική απόφαση.

Το Κ.Α.Ν. στη φάση της πλήρους λειτουργίας του θα καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα δίνοντας λύση και στο πρόβλημα της διαδοχικής ασφάλισης, καθώς η αλληλογραφία μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων θα ολοκληρώνεται κατά την προσυνταξιοδοτική περίοδο και η σύνταξη θα απονέμεται εντός μηνός μετά την υποβολή της αίτησης από τον ασφαλισμένο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο