Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Έκθεση απολογισμού Γ.Γ.Δ.Ε. για το 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ    

Αθήνα, 12 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκθεση απολογισμού Γ.Γ.Δ.Ε. για το 2014


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για λογοδοσία και διαφάνεια στη λειτουργία της, ανήρτησε στον ιστότοπό της (www.publicrevenue.gr) την ετήσια έκθεση απολογισμού για τα πεπραγμένα του έτους 2014. Παράλληλα, η έκθεση έχει αποσταλεί στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών για να διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012.

Στην έκθεση καταγράφονται με τρόπο περιεκτικό και κατανοητό για τους πολίτες τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους σε κάθε πεδίο δράσης της Γ.Γ.Δ.Ε. Επίσης παρουσιάζονται στοιχεία για τα δημόσια έσοδα, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, καθώς και τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλήφθηκαν για την  ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την αύξηση της αποδοτικότητας της Γενικής Γραμματείας σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Συνοπτική αναφορά γίνεται, επίσης, σε θέματα ερμηνείας και εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας.

Στόχος της ανάρτησης της έκθεσης απολογισμού είναι, μεταξύ άλλων, η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη βελτίωση των υπηρεσιών της ΓΓΔΕ, την είσπραξη των δημοσίων εσόδων, καθώς και τους στόχους που επιτεύχθηκαν.


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΓΔΕ public


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο