Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση η ελληνική οικονομία» - Δηλώσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Αθήνα, 12.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Πανεπιστημίου 44 και Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα 106 79
Τηλ:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Γούναρη 227, Άνω Γλυφάδα 16674
Τηλ.: 210-9609961 Fax: 210-9609964
______________
THE HELLENIC REPUBLIC
ATHENS’ CHAMBER OF TRADESMEN
HEAD OFFICE: 44 Panepistimiou st. and Har. Trikoupi, Athens 10679
Tel:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219
BRANCH: 227, Gounari st Ano Glyfada 166 74
Τel: 210-9609961 Fax: 210-9609964
www.eea.gr [email protected]

Θέμα: «Δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση η ελληνική οικονομία» - Δηλώσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ένα ακόμα Eurogroup «πέρασε» στην ιστορία. Μία ακόμα διαπραγματευτική διαδικασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, ολοκληρώθηκε. Αποτέλεσμα όμως; Ουσιαστικά κανένα. Δεν στέκομαι στα αισιόδοξα μηνύματα περί προόδου στην πορεία των συνομιλιών, που ήρθαν μέσω των δηλώσεων των ευρωπαίων αξιωματούχων. Έχει γίνει κατανοητό από όλους ότι τέτοιου είδους διαδικασίες απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και ιδιαίτερη διπλωματία.

Όμως, οφείλω να επισημάνω, ότι όσο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη συμφωνία, τόσο θα «σφίγγει η θηλιά» στο λαιμό των χιλιάδων επιχειρηματιών και επαγγελματιών που βλέπουν την αγορά να έχει «στεγνώσει» από ρευστό.

Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει πλέον καμία καθυστέρηση.

Γνωρίζουμε τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση απέναντι στην άτεγκτη και αλαζονική στάση των εταίρων και των εκπροσώπων των δανειστών μας, όμως πρέπει πια να συνειδητοποιήσει ότι όλοι όσοι κινούνται μέσα στην πραγματική οικονομία έχουν φτάσει στο απόλυτο αδιέξοδο και απαιτείται μία λύση εδώ και τώρα. Η ύφεση βαθαίνει μέρα με την ημέρα και δυστυχώς οι υποχρεώσεις που τρέχουν για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, δεν καταλαβαίνουν από διαπραγματεύσεις και συνομιλίες.

Ο ιδιωτικός τομέας, η ατμομηχανή της οικονομίας σε όλες τις σύγχρονες χώρες, υπολειτουργεί καθώς η αναγκαία ρευστότητα έχει διακοπεί εδώ και καιρό. Πλέον δεν συζητάμε για το αύριο αλλά κυριολεκτικά για το τώρα, κάτι που αυξάνει και τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την εξεύρεση της λύσης που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρομεσαίες στις οποίες και πρέπει να βασίζεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα μίας οικονομίας όπως η δική μας. Σε ποια οικονομία θα έρθουν άραγε οι μεγάλες επενδύσεις, όταν θα έχουν δει ότι έχουν καταστραφεί οι μικρομεσαίες;

Είναι απολύτως θεμιτό να έχουν στην Κυβέρνηση το βλέμμα στραμμένο στο μεγάλο και το ωραίο, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοήσουν και τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουν μισθωτοί, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι. Έφτασε η ώρα του ρεαλισμού, κάτι που πρέπει να καταλάβουν άπαντες. Όχι άλλες ιδεοληψίες που μας κρατάνε στάσιμους, όχι άλλα μακρόπνοα πλάνα χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό.

Ο κλοιός σφίγγει καθημερινά, κάτι που επιβεβαιώνουν με επίσημες και ανεπίσημες δηλώσεις τους τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη. Και αν είναι σήμερα δύσκολη η ανόρθωση και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, εν μέσω της πρωτοφανούς ύφεσης και των κλυδωνισμών που έχει προκαλέσει, αύριο θα είναι απλώς αδύνατη, γιατί, πάνω σε συντρίμμια δεν μπορεί να χτιστεί τίποτα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης