Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Βαρουφάκης: «Συμφωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες»

Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρχει τελική συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών. Αυτό δήλωσε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι οι διαφορές στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Συνεχίζοντας, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ και την ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας εσόδων. Ωστόσο, ο Έλληνας υπουργός παραδέχτηκε ότι η απόσταση παραμένει στα εργασιακά και στο συνταξιοδοτικό.


Η ανακοίνωση για τις δηλώσεις Βαρουφάκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                       

Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες  

Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνησή μας πασχίζει, διαπραγματεύεται, εργάζεται νυχθημερόν  για να πετύχει μια λυτρωτική συμφωνία, για να βρει, στο πλαίσιο του Eurogroup, τον κοινό τόπο μεταξύ του προηγούμενου μνημονιακού προγράμματος και του μεταρρυθμιστικού μεταμνημονιακού προγράμματος, το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός την 25η  Ιανουαρίου.

Προφανώς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι θα ήταν εύκολη. Πολιτικές διαφορές, αλλά και διαφορές όσον αφορά τη διαπραγματευτική διαδικασία που ταιριάζει σε ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος, ήταν σημαντικές.

Το τελευταίο 15νθήμερο υπήρξε μεγάλη σύγκλιση στο πλαίσιο του Brussels Group, κυρίως λόγω της δικής μας υπερπροσπάθειας και των μεγάλων υποχωρήσεων που κάναμε, πάντα εντός του πλαισίου του σεβασμού, της βασικής αρχής να μην συμβιβαστούμε σε πολιτικές που συνολικά αναπαράγουν την κρίση.

Σήμερα το Eurogroup κατέγραψε τη σύγκλιση και σημείωσε τις προσπάθειές μας σε ένα γενικά θετικό κλίμα. Παράδειγμα, οι συνάδελφοί μου Υπουργοί Οικονομικών που συμμετέχουν στο Eurogroup καταδίκασαν τις απαράδεκτες και εντελώς ανακριβείς «διαρροές» στο προηγούμενο Eurogroup της Ρίγα.

Η προσπάθεια για εξεύρεση στο αμέσως επόμενο διάστημα μια συμφωνίας επίλυσης της κρίσης, άνευ νέων κοινωνικών αδικιών και υφεσιακών επιπτώσεων, συνεχίζεται. Και συνεχίζεται σε καλό κλίμα.


Ετικέτες για αναζήτηση Eurogroup EUROGROUP Βαρουφάκης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο