Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση της απασχόλησης κατά 80.000 για τον μήνα Απρίλιο

12 Μάιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 11-5-2015

Αύξηση  της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο του 2015, αλλά και μια σειρά ακόμη  ιδιαίτερα ενθαρρυντικά  χαρακτηριστικά σχετικά με την απασχόληση, αποτυπώνονται  στην τελευταία  Έκθεση  του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»,  με τα στοιχεία να είναι τα καλύτερα της τελευταίας 15ετίας.

Τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» καταγράφουν θετικό ισοζύγιο απασχόλησης (σχέση προσλήψεων – «αποχωρήσεων») τον Απρίλιο του 2015 κατά 80.223 θέσεις εργασίας, έναντι 60.600 θέσεων τον Απρίλιο του 2014, με συνέπεια την δημιουργία και διατήρηση επιπλέον 19.623 θέσεων  εργασίας. Οι μηνιαίες αυτές επιδόσεις είναι οι καλύτερες από τον Ιανουάριο του 2001 (15ετία).

Επίσης θετικό-  και σε επίπεδο 15ετίας-, είναι το ισοζύγιο της  απασχόλησης  του πρώτου 4μήνου του 2015 (Ιαν. – Απρίλ.) με 108.387 θέσεις εργασίας, από 101.476 θέσεις το αντίστοιχο 4μηνο  του 2014, (παρά και τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στον τομέα της απασχόλησης τον  Ιανουάριο του 2015, λόγω της διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών).

Θετικό είναι το ισοζύγιο απασχόλησης και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με την καλύτερη επίδοση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (25.533 θέσεις) και τη δεύτερη καλύτερη από την Περιφέρεια Κρήτης  (19.492 θέσεις).

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, από τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» είναι, επίσης, σημαντικά αφού καταγράφεται, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αλλαγή της σχέσης πλήρους – μερικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, στις νέες προσλήψεις του Απριλίου του 2015 το ποσοστό των συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης είναι 56,78%. Πρόκειται για μια σχέση που έλαβε θετικό πρόσημο για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2015, ύστερα από πολλούς μήνες όπου οι συμβάσεις  μερικής  και εκ περιτροπής εργασίας, κυριαρχούσαν στις νέες προσλήψεις.  

Τα παραπάνω  στοιχεία, πρώτα και κύρια θετικά για τους ίδιους τους εργαζόμενους, αντανακλούν με σαφήνεια το «δείγμα γραφής» της συγκεκριμένης  περιόδου από τη νέα Κυβέρνηση της χώρας.

Είναι μια πρώτη «απάντηση»,-  που με επιμονή και σχέδιο μπορεί να  παγιωθεί-, σε όσους αμφισβητούν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες  του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπέρ του κόσμου της εργασίας. Πρωτοβουλίες οι οποίες, είναι πλέον φανερό,  αποκτούν τη δική τους θετική δυναμική.

Παράλληλα, τα στοιχεία αποτυπώνουν και το πολύ θετικό κλίμα  που δημιουργείται από την δράση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μια νέα «βάση», η οποία υπηρετεί ένα διαφορετικό πολιτικό όραμα για την απασχόληση στην χώρα μας, που  θα καταγραφεί με ιδιαίτερη ακρίβεια το επόμενο χρονικό διάστημα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης