Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Λογιστών Χανίων: «Απαλλαγή προστίμων σε δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων»

Σύλλογος  Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χανίων
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
ΔΝΣΗ: Β. ΚΟΡΝΑΡΟΥ 30 – ΧΑΝΙΑ * Τηλ.   28210-71581, fax 28210-36470

ΑΦΜ 997679535 * e-mail: [email protected]

Χανιά,  10/05/2015 - Αρ. πρωτοκ. 20150510α
 
Προς:
•  Αναπληρώτρια Υπουργείου Οικονομικών: κα.  Νάντια Βαλαβάνη.
•  Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων: κα. Σαββαϊδου Αικατερίνη.
 
Κοινοποίηση:
* Υπουργό Οικονομικών:  κ.  Γιάννη Βαρουφάκη
* Αναπληρωτής Υπουργείου Οικονομικών: Δημήτρης Μάρδας
* Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
* Ο.Ε.Ε.
 
Θέμα : Πρόταση απαλλαγής προστίμων σε πιστωτικές ή μηδενικές δηλώσεις εισοδήματος δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.
            
Με την παρούσα επιστολή ζητούμε την παρέμβαση του κράτους σε ένα θέμα που σχετίζεται με την στοιχειώδη κοινωνική συνείδηση της Πολιτείας.
 
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Χανίων και συγκεκριμένα το Τμήμα της Πρόνοιας του Δήμου, έχει έρθει σε συνεργασία τόσο με τον σύλλογο μας (Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Ν. Χανίων) όσο και με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για δωρεάν διεκπεραίωση υποθέσεων που άπτονται του αντικειμένου μας ώστε να ολοκληρώνεται επιτυχώς η λήψη των προνοιακών επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Δυστυχώς όμως πολλοί δικαιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με εκκρεμότητες του παρελθόντος οι οποίες προέκυψαν λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας ή λόγω των γενικότερων συνθηκών που βιώνουν.
 
Στην πρωτοβουλία μας λοιπόν για δωρεάν δηλώσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρόστιμα 100 ευρώ λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4174/2013,  και τα οποία είναι βεβαίως υποχρεωμένες οι  αρμόδιες Δ.Ο.Υ. να επιβάλλουν. Αναφερόμαστε βεβαίως σε δηλώσεις που είναι κατά κύριο λόγο μηδενικές.
 
Το ερώτημα μας είναι:  πως είναι δυνατόν οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων να  αντιμετωπίζονται πιο φιλικά από  επαγγελματικές ομάδες παρά από το ίδιο το Κράτος.
 
Η πρότασή μας είναι : να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην επιβάλλονται τα πρόστιμα των εκπροθέσμων μηδενικών ή πιστωτικών ή πληροφοριακών φορολογικών δηλώσεων στους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων.
 
Υ.Γ. Υπάρχουν πλήθος ενστάσεων στα θέματα των ποινολογίων τα οποία θα σας γνωστοποιούμε περιοδικά.
 

Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων
 
Ο Πρόεδρος
Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος
Κυπραίος Κωνσταντίνος

Ο Γραμματέας
Κελάκης Μιχαήλ

Ο Ταμίας
Παπαδάκης Ιωάννης

Το Μέλος
Πετράκης Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο