Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αγροτικά φωτοβολταϊκά: Οι απειλές του Π.Σ.Α.Φ. προς τους λογιστές

Αγροτικά φωτοβολταϊκά

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN

 

Σήμερα θέλω να καταχραστώ λίγο από το χρόνο σας, προκειμένου να καταδείξω για μία ακόμη φορά την αμετροέπεια ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι προκειμένου να υπερασπίσουν τα συντεχνιακά συμφέροντά τους γίνονται αίφνης γνώστες των πάντων, μπλέκονται στην εργασία άλλων ανθρώπων και εμφανίζονται ως όψιμοι κήνσορες για να κάνουν αισθητή την ισχνή παρουσία τους. Μέσα από ένα νέο πλήρως ασύντακτο και ανερμάτιστο κείμενο που βρίθει αφενός μεν, συντακτικών και ορθογραφικών λαθών, αφετέρου δε, από πλήθος ανακριβειών και άσχετων συμπερασμάτων, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, έκανε πάλι το «θαύμα» του. Είναι ηλίου φαιεινότερον ότι το άρθρο μου με τίτλο Τα φωτοβολταϊκά των αγροτών και ο συντελεστής φορολόγησής τους τον ενόχλησε ιδιαιτέρως και δεν άντεξε στην κριτική που του ασκήθηκε. Όμως, όταν ασκείς κριτική πρέπει να μάθεις να τη δέχεσαι κιόλας.

Ο άνθρωπος που συνέταξε κι αυτό το κείμενο είτε βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση ή έχει θορυβηθεί τόσο πολύ από την διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη για το σύνδεσμό του, που δεν ξέρει τι του φταίει. Ίσως ενδόμυχα φοβάται ότι τα νέα δεδομένα θα φέρουν στην επιφάνεια την ανεπάρκεια των ατόμων που διοικούν τον εν λόγω σύνδεσμο και προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να καλύψει τις δικές του αδυναμίες.

Ας δούμε λοιπόν το νέο παραλήρημα του εκπροσώπου των αγροτών με φωτοβολταϊκά, μέσα από την παράθεση των δικών του κειμένων, τα οποία στη συνέχεια θα σχολιάζονται από μένα. Ολόκληρο το κείμενό του θα το βρείτε εδώ.

Ξεκινάμε λοιπόν την παράθεση (τα κείμενα σε πλαίσιο με γκρι χρώμα είναι του εκπροσώπου του συνδέσμου των αγροτικών φ/β):

Το σημαντικό πόνημα του κ. Κων/νου Γαβρά στο taxheaven (ολόκληρο εδώ), επιβεβαιώνει απόλυτα την κρίση μας, περί των κινήτρων για όσα τραγελαφικά γράφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τον προσδιορισμό του φωτοβολταϊκού εισοδήματος.

Γράψαμε λοιπόν ως "δια ταύτα" σε κείνο το κείμενο (ολόκληρο εδώ), ότι η "είδηση" περί της "ανατροπής" των δεδομένων, εκπορεύτηκε και αναπαράχθηκε, για τις εξής 3 αιτίες:

1. Δόλος

2. Ημιμάθεια και αφέλεια

3. Διακαής πόθος για να συμβεί έτσι.

Ας δούμε όμως γραμμή προς γραμμή το κείμενο του κ. Κωνσταντίνου, το οποίο επιβεβαιώνει την κρίση μας.

Γράφει ο Κωνσταντίνος: Στην ανάρτηση της αρχικής είδησης, περί ...26% (προηγούμενη εβδομάδα):

- "Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή είναι μία πολύ σημαντική και συνάμα δυσάρεστη εξέλιξη για τους αγρότες!"

Και γράφει παρακάτω στο χθεσινό κείμενο:

"Τα φωτοβολταϊκά πάρκα όμως των αγροτών γιατί να φορολογούνται με 13%; Ποια είναι η διαφορά ενός αγρότηπου σε ένα χωράφι του έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο κι ενός άλλου...".

Σχόλιο: Τελικά βρε Κωνσταντίνε μου, πρέπει να αποφασίσεις: Είναι δυσάρεστη εξέλιξη ή πρέπει να πάει στο 26% ;

Το ένα που γράφεις δεν συνάδει με το άλλο. Ή θα ...πονάς για το κακό που βρήκε τους αγρότες ή θα χαίρεσε. Που μπερδεύεσε να σε βοηθήσω;

Στην κηδεία κλαίμε και στο γάμο χορεύουμε "Βγάααλε το μαντήλι... από τα μαλιά... από τα μαλιά...".

Τα μπέρδεψες!

 

Θέλω να τονίσω στον αγαπητό εκπρόσωπο του συνδέσμου ότι το επίθετό μου είναι Γραβιάς και όχι Γαβράς. Μάλλον από την ένταση και την ταραχή στην οποία περιήλθε διαβάζοντας τη δριμεία κριτική μου, ούτε να ψελλίσει -και στη συνέχεια να γράψει ορθά- το επίθετό μου δεν μπόρεσε. Αγαπητέ μου, αν ήμουν αγρότης με φ/β ή εκπρόσωπος των αγροτών τότε σίγουρα θα αποτελούσε για μένα δυσάρεστη έκπληξη, όμως δεν είμαι, οπότε προφανώς λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τη φράση που έγραψα –την οποία καταλαβαίνει ακόμη κι ένα μικρό παιδί-, εξάγατε βιαστικά συμπεράσματα. Εγώ απλώς ενημέρωσα τους ενδιαφερόμενους και φυσικά τους συναδέλφους μου και τίποτα παραπάνω. Αν πιστεύετε ότι η ενημέρωση πρέπει απαραιτήτως να συνδυάζετε με πόνο ή γέλιο, τότε καλά θα κάνετε να επισκέπτεστε ιστοσελίδες άλλου είδους.

Ρωτούσα λοιπόν στη συνέχεια -παρουσιάζοντας έναν συλλογισμό που βασίζεται στην απλή λογική, που προφανώς δεν διαθέτετε- γιατί να φορολογούνται οι αγρότες που έχουν φ/β με συντελεστή 13%; Είναι αυτό αγροτικό προϊόν ή η διάταξη μπήκε στον νόμο για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους; Δεν απαντήσατε σ΄αυτό και κατά το κοινώς λεγόμενο ποιήσατε την νήσσαν. Σας ρωτώ και πάλι ποια είναι η διαφορά ενός αγρότη που σε ένα χωράφι του έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο κι ενός άλλου φορολογούμενου που έχει κάνει ακριβώς το ίδιο με τις ίδιες προϋποθέσεις και δαπανώντας τα ίδια χρήματα; Γιατί ο ένας να φορολογείται για την ίδια δραστηριότητα με 13% και ο άλλος με 26%; Θα απαντήσετε επ΄ αυτού ή θα σφυρίζετε αδιάφορα;

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

"Υπήρξε και μία δημόσια και ανυπόγραφη τοποθέτηση που μου προκάλεσε αρνητική εντύπωση αναφορικά με το προσβλητικό ύφος της τόσο απέναντι στο στέλεχος του υπ. Οικ. -που παραβρέθηκε ως εισηγητής στο συγκεκριμένο σεμινάριο-, στον δημοσιογράφο που συνέταξε το άρθρο που ανέφερα προηγουμένως, όσο και σε όλους εμάς τους λογιστές, αφού μας χαρακτηρίζει λαγούς, ηλίθιους και άλλα πολλά."

Σχόλιο: Αγαπητέ Κωνσταντίνε ή είσαι επιρρεπής στα ψεματάκια ή έχεις δυσκολία στην ανάγνωση κειμένων. Nα το προσέξεις το δεύτερο και να το διορθώσεις. Το πρώτο (αν ισχύει) γνωρίζω ότι ...δεν κόβεται!

α) Η ευθύτατη μομφή του κειμένου του afo.gr αφορούσε τους διακινητές της "είδησης" περί της εκτίμησης του βαλτού υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών. Διάβασε ξανά την συγκεκριμένη παράγραφο:

" Το ερώτημα που προκύπτει για τους λογιστές-ακροατές, του"Λαγού", της έμισθης υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών, είναι απλό: Όταν άκουσαν ή διάβασαν τον ειδήμονα Λαγό, να τους μεταφέρει "ασύντακτες και ατεκμηρίωτες οικονομοτεχνικές εκτιμήσεις", πως αντέδρασαν;"

Η μομφή λοιπον αγαπητέ Κωνσταντίνε, αφορούσε τους παρισταμένους λογιστές και την (απουσία) αντίδρασης. Εσύ όμως, θεώρησες καλό να "μπεις μπροστά" ως "υπερασπιστής" των λογιστών όλης της χώρας.

Γιατί Κωνσταντίνε; Mαζί μιλάμε. Τι τους θες τους υπόλοιπους...; Για ...προστασία, του τύπου: "αυτός μας βρίζει όλους;"

Αλήθεια, πανηγύριζες μόλις άκουσες τον "βαλτό" να μιλάει για 26%; Ε! τα πανηγύρια τελειώνουν κάποια στιγμή, με το "πως το τρίβουν το πιπέρι"!

β) Σε ότι αφορά το "ανυπόγραφο" του κειμένου στο afo.gr: Κοτζάμ τρακτέρ ...δεν το είδες; Το τρακτέρ υπογράφει...!

α) Αγαπητέ μου μάλλον έχετε μπερδευτεί για πολλοστή φορά. Ο πρώτος που αναφέρθηκε δημοσίως -μέσα από ιστοσελίδα- για το θέμα αυτό ήμουν εγώ στο σχόλιο της Δευτέρας κι έπειτα κάποιοι δημοσιογράφοι οι οποίοι θεώρησαν σημαντική την είδηση αυτή και την αναπαρήγαγαν, ορθώς κατά την άποψή μου. Συνεπώς, ανάμεσα στους «διακινητές» της είδησης ήμουν κι εγώ, αλλά πρωτίστως ήμουν αυτήκοος μάρτυρας της τοποθέτησης των αρμοδίων στελεχών του υπουργείου (νυν και πρώην). Επειδή λοιπόν ήμουν κι εγώ ανάμεσα στους παριστάμενους λογιστές η μομφή σας με αφορά και προσωπικά. Οπότε, όσα γράψατε είναι και πάλι εκτός πραγματικότητας, όπως άλλωστε και όλα όσα γράφετε μέχρι στιγμής. Αναφορικά με τους πανηγυρισμούς που γράψατε να σας ενημερώσω ότι δεν συνηθίζω να πανηγυρίζω με τις διατάξεις των νόμων. Απλά, τηρώ τους νόμους και αν κάπου διαφωνώ καταθέτω σοβαρά επιχειρήματα -για να αντικρούσω όσα θεωρώ ότι κινούνται ενάντια στη βούληση του νομοθέτη- και δεν αρέσκομαι σε συγγραφή φληναφημάτων όπως συνηθίζετε εσείς. Την ίδια πρακτική με τη δική μου ακολουθούν και όλοι οι συνάδελφοί μου, τους οποίους εσείς ανερυθρίαστα λοιδορήσατε δημοσίως.

β) Το γεγονός ότι κάποιος κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του σχολιάζοντας δημοσίως κείμενα κάποιων άλλων που τοποθετούνται επωνύμως, δεν απέχει και πολύ από τη θρασυδειλία. Μα, εκπρόσωπος ενός συνδέσμου είστε, φοβόσαστε να εκτεθείτε; Εκτός αν βαυκαλίζεστε ότι το ψευδώνυμο «τρακτέρ» είναι το σήμα κατατεθέν κάποιου πολυγραφότατου σχολιαστή που χαίρει της εκτίμησης, της αναγνώρισης και του σεβασμό όλων των Ελλήνων, οπότε τότε θα σκύψω ευλαβικά για να εκφράσω το θαυμασμό μου προς το πρόσωπό σας. Τι φοβόσαστε λοιπόν κύριε "τρακτέρ" και δεν μας αποκαλύπτετε το ονοματεπώνυμό σας;

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

"Αντί (οι αγρότες) να καλλιεργούν καρπούς ή οπωροφόρα δέντρα και άλλα αγροτικά προϊόντα, αυτοί απεναντίας γέμισαν τους αγρούς και τα λαγκάδια σε πολλά μέρη της Ελλάδας με φωτοβολταϊκά πάνελ"

Σχόλιο: Είδες τι γίνεται Κωνσταντίνε, όταν από την επιστημονική τεκμηρίωση στο αντικείμενό μας (έστω και με ελλείμματα), μπαίνουμε και στα χωράφια των ...Γεωτεχνικών;

Μάθε λοιπόν από σήμερα, ότι τα μόλις 6.000 συνολικά στρέμματα που καλύπτουν τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, αντιστοιχούν στα στρέμματα μόλις 5 μεγαλοαγροτών (με τους οποίους φαίνεται ότι έχεις απωθημένα ενώ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ!).

Μάθε επίσης, ότι όοοολα μαζί τα φωτοβολταϊκά της χώρας, καλύπτουν μόλις το 0,01% των αγροτεμαχίων της χώρας.

Σε ότι αφορά τους αγρότες, δεν ήταν αφελείς ώστε να δημιουργήσουν το πάρκο τους, πάνω σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

Άρα, πριν αναφερθείς σε ...αγρούς και λαγκάδια Κωνσταντίνε μου, θα έπρεπε πρώτα να ψάξεις τις ρήσεις του ...Αβραάμ Λίνκολν!Άργησες να τις ψάξεις τις ρήσεις, για να ολοκληρώσεις (δήθεν) "μορφωμένα" το κείμενό σου.

Στην αναφορά σου για τους "μεγαλοαγρότες", σε ενημερώνουμε ότι τα 1.400 Μέλη του Συνδέσμου, αποτελούνται από βιοπαλεστές των 50 στρεμμάτων μέχρι και βιοπαλεστές των 1.000 στρεμμάτων.

Αλήθεια, όποιος αγρότης από τη δουλειά του και τη νοικοκυροσύνη του, έφτασε να καλλιεργεί 1.000 στρέμματα, που μπορεί να σε βρει για να σου ζητήσει συγνώμη;

Αγαπητέ μου, είναι παιδαριώδης ο τρόπος σκέψης σας και είναι οφθαλμοφανής η σύγχυση που σας διακατέχει. Να σας υπενθυμίσω ότι στο κέντρο της Αθήνας που δραστηριοποιούμαι δεν υπάρχουν αγρότες ούτε μεγαλοαγρότες, οπότε δεν συντηρεί το γραφείο μου αυτή η τάξη όπως ατυχώς και πάλι γράψατε. Παραδέχεστε επίσης ότι όλα έγιναν εκ του πονηρού από πλευράς αγροτών, αφού μας λέτε ότι τοποθέτησαν φ/β πάρκα σε χαμηλής παραγωγικότητας αγρούς. Δηλαδή, αντί να καλλιεργήσετε τα χαμηλής παραγωγικότητας χωράφια σας, σκεφτήκατε ότι θα πιάσετε την καλή και το ρίξατε στην καλλιέργεια φ/β πάρκων! Και όχι μόνο αυτό, θέλετε να φορολογηθούν οι αγρότες αυτοί με 13%!

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

"Η θέση της Διοίκησης του υπ. Οικ. είναι ότι για την περίοδο από 1.1.2014 έως 23.12.2014 θα εφαρμοστεί ο συντελεστής 26% και από 24.12.2014 και μετά, θα εφαρμοστεί ο συντελεστής 13%."

Σχόλιο: Που είναι αυτή η ..."θέση" της Διοίκησης του Υπ. Οικονομικών να τη δούμε κι εμείς; Στο αυτί σου την είπαν; Ψιθυριστά; Έτσι διοικεί το Υπ. Οικονομικών; Στο ...μιλητό;

Δηλαδή, εάν ο βαλτός υπάλληλος που σου το μετέφερε στη συνεδρία είχε ίωση εκείνη την ημέρα και δεν ερχόταν, ο Συντελεστής Φορολόγησης θα ήταν 13%;

Από την ίωση του υπαλλήλου εξαρτώνται οι φορολογικοί συντελεστές; Αυτό σου έμαθαν στο Πανεπιστήμιο αγαπητέ Κωνσταντίνε;

Δώσμου τηλέφωνα των καθηγητών σου, σε παρακαλώ. Ειδικά της τελευταίας χρονιάς, που σου δώσαν και το πτυχίο...

 

Η θέση της Διοίκησης έχει εκφραστεί σε όλες τις ημερίδες που συμμετείχαν τα στελέχη της, αλλά μάλλον ο σύνδεσμός σας καθεύδει υπό μανδραγόραν. Η προφορική θέση των ανθρώπων του υπ. Οικονομικών ήταν σαφής. Επίσης, μην μπερδεύετε τις συνεδρίες -τέτοιες ίσως χρειάζεστε μάλλον εσείς- με τις ημερίδες ή τα webinars ή τα συνέδρια που αφορούν σε φορολογικά θέματα. Αν θεωρείτε πως οι υπάλληλοι του υπ. Οικ. είναι βαλτοί ή εγκάθετοι γιατί ο σύνδεσμός σας δεν κινείται νομικά εναντίον τους ή τουλάχιστον γιατί δεν κάνετε ένα διάβημα στο υπ. Οικονομικών για να εκφράσετε τους προβληματισμούς σας; Σας βολεύει μήπως να ασκείτε στείρα κριτική μόνο μέσω του πληκτρολογίου; Έτσι προασπίζετε τα συμφέροντα των μελών σας; Αυτό στα μάτια μου δείχνει ανεπάρκεια και αλαζονική συμπεριφορά.

 

- Και φτάνει ο αγαπητός Κωνσταντίνος, να πει (επιτέλους) και την αλήθεια. Του βγήκε τελικά ...ασυναίσθητα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

"Τα φωτοβολταϊκά πάρκα όμως των αγροτών γιατί να φορολογούνται με 13%;"

Σχόλιο: Μα, Κωνσταντίνε μου (Πτυχιούχε!), γέμισες μια σελίδα ολάκερη για να μας πείσεις ότι ισχύει το "26%" και τελικά μας γράφεις, "γιατί να φορολογούνται με 13%;"

Δεν αποφάσισες ...μέσα σου, ακόμα για τον Συντελεστή; Ή προσπαθείς να μας πείσεις για τον πόθο σου να πάει στο "26%", αλλά δεν σε βοηθάει η πραγματικότητα;

Άρα σε βόλεψε η "ανάγνωση" του βαλτού υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών, διότι συνάδει με τον ανεκπλήρωτο πόθο σου.

Ε! αυτός ο ανεκπλήρωτος πόθος, θα σε συνοδεύει μια ζωή...!

 

Αγαπητέ μου, αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε βασικά πράγματα καλύτερα να ασχοληθείτε με κάτι άλλο και να μην σπαταλάτε εργατοώρες γράφοντας ασυναρτησίες, εκτός βέβαια αν διαθέτετε άπλετο χρόνο. Οι ερωτήσεις που έκανα στηρίζονταν σε κάποιες παραδοχές και τις ανέφερα ανωτέρω αλλά και στο άρθρο μου. Στη δουλειά μου έχω μάθει -όπως άλλωστε και όλοι οι συνάδελφοί μου- να τηρώ τους νόμους που αφορούν στους πελάτες μου κι αν έχω αντιρρήσεις ή αμφιβολίες με κάποιες διατάξεις να καταθέτω ερωτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να είμαι σίγουρος ότι εφαρμόζω ορθά τις κείμενες διατάξεις. Αυτό που αδυνατείτε να καταλάβετε είναι ότι ο λογιστής ως επαγγελματίας πρέπει να εφαρμόζει στις υποθέσεις των πελατών του τον νόμο και όχι να αυθαιρετεί ακολουθώντας το ένστικτό του ή τα κελεύσματα του οποιοδήποτε συλλόγου ή συνδέσμου.

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

"Είναι επιεικώς απαράδεκτο να λοιδορούνται δημοσίως άνθρωποι αλλά κι ένας ολόκληρος κλάδος -αυτός των λογιστών-, και να χαρακτηρίζονται ηλίθιοι κλπ. μέσα από ένα φληνάφημα του οποίου ο συντάκτης με καθαρά συντεχνιακά ελατήρια προσπάθησε να δείξει στα μέλη του το "ειδικό" βάρος του."

Σχόλιο: Πάλι ο "κλάδος των λογιστών"; Αυτοδιορίστηκες εκπρόσωπος των λογιστών της χώρας;

Άντε ...καλορίζικος!

Σε σένα απευθυνόταν το κείμενο. Άστους τους υπόλοιπους. Δεν μπορείς να σταθείς μόνος και θέλεις παρέα και υποστήριξη;

 

Πάλι πέσατε σε αντιφάσεις! Παραπάνω μας είπατε ότι το κείμενο που είχατε γράψει αρχικά απευθύνονταν στους "διακινητές" της είδησης και στους παριστάμενους λογιστές που "έχαψαν" όσα τους ανέφερε ο "βαλτός" όπως αναφέρατε υπάλληλος του υπ. Οικ. Τώρα μας γράφετε ότι το κείμενο απευθύνονταν σε μένα προσωπικά. Τελικά θα αποφασίσετε επιτέλους με ποιόν ή με ποιούς τα χετε βάλει; Μήπως με όλους;

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος:

"Ο συντάκτης υποδεικνύει σε μας τους λογιστές πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό και μας προστάζει να ακολουθήσουμε τη δική του άποψη και όχι αυτή της Διοίκησης του υπ. Οικονομικών."

Σχόλιο: Ο ...συντάκτης σε καλεί (εσένα προσωπικά) να πράξεις κατά τη Νομοθεσία. Και από ότι διαπιστώνεται από το κείμενό σου, είναι σοφή και χρήσιμη η νουθεσία. Το έχεις ανάγκη, για να μην κάψεις τους πελάτες σου!

 

Αγαπητέ μου, καλύτερα να ασχοληθείτε με τα θέματα του συνδέσμου σας και να αφήσετε σε μας τους φοροτεχνικούς τα θέματα που άπτονται της εργασίας μας. Μην μπαίνετε σε ξένα χωράφια γιατί αυτό φέρνει ακόμη πιο πολύ στην επιφάνεια την ανεπάρκειά σας.

 

ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Απευθυνόμενοι στα 1.400 πιστά Μέλη, που συνυπάρχουν σε ότι πιο συσπειρωμένο υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα, τους λέμε το εξής:

Αυτή η συσπείρωση και η πίστη δικαίωσε όλους τους αγώνες που δώσαμε μαζί και θα δικαιώσει και αυτούς που έρχονται.

Αυτή συσπείρωση ενοχλεί και θα ενοχλεί. Έχει γίνει ήδη αντικείμενο ζηλοφθονίας. Να είστε έτοιμοι για τα πάντα.

Οι ...υψηλές τεχνοεπιστημονικές αναλύσεις "του κόλου", είχαν πάντα ένα στόχο: Να μπερδέψουν τη μάζα και "να τη φάει στο κεφάλι", μπερδεμένη μέσα σε νούμερα, νόμους και "μορφωμένες" κουβέντες.

Όλοι εμείς οι 1.400, ΔΕΝ μπερδευτήκαμε στις ...δήθεν συλλογικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών. Δεν μπερδευτήκαμε με τις παραμετροποιήσεις στα κουρέματα, δεν μπερδευτήκαμε σε τίποτα. ΔΕΝ μπερδευόμαστε και τώρα!

Και αυτό ενοχλεί: Γιατί αυτούς ρε γαμώτο ΔΕΝ μπορούμε να τους μπερδέψουμε...; Αφού τους αραδιάζουμε 45 νόμους και 75 άρθρα!

 

Αν ό,τι πιο συσπειρωμένο στη χώρα μας είναι ο σύνδεσμός σας, τότε πραγματικά υποκλίνομαι στο μέγεθος και τη συσπείρωση του συνδέσμου σας. Επίσης, μάθετε επιτέλους να ξεχωρίζετε τις επιστημονικές αναλύσεις και τις πηγές από τις πυγές, γιατί μάλλον τo 'χετε μπερδέψει κι αυτό. Σας θυμίζω επίσης ότι όπως λέγεται, "Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται και ο ηλίθιος επιμένει". Διαλέξτε με τη στάση σας σε ποιά κατηγορία πρέπει να σας κατατάξουμε...

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Η παραγωγή του αγροτικού φωτοβολταϊκού, έχει προσδιορισθεί ως αγροτικό εισόδημα και ως τέτοιο θα φορολογηθεί για το έτος 2014.

Δεν χωράνε δεύτερες κουβέντες σε αυτό και για τους ελάχιστους λογιστές της χώρας που δεν θα συνεργαστούν μαζί σας υπό το καθεστώς της ισχύουσας νομοθεσίας, θα πρέπει η διαχείριση της σχέσης σας να γίνει από σας.

Εσείς είστε πελάτες τους. Και ο πελάτης, έχει πάντα δίκιο....

 

 

Είμαι σίγουρος ότι είχατε απωθημένο να γίνετε φοροτεχνικός αλλά δεν σας βγήκε στην πορεία της ζωής σας. Επειδή λοιπόν είστε άσχετος με τα φορολογικά, καθίστε στα αυγά σας και αφήστε εμάς τους ειδικούς να ερμηνεύουμε τους φορολογικούς νόμους. Εσείς να ασχολείστε με τα του οίκου σας. Νουθεσίες και υποδείξεις δεν δεχόμαστε από εκπροσώπους των αγροτών που επιπροσθέτως είναι παντελώς άσχετοι με τα φορολογικά δρώμενα της χώρας μας. Το γεγονός ότι απειλείτε όποιον λογιστή ακολουθήσει αυτό που ορίζει ο νόμος, αλλά και όσα εκφράζονται δημόσια από στελέχη του υπ. Οικ. είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αν είναι ποτέ δυνατόν να εκτοξεύετε απειλές για το πως θα κάνουμε τη δουλειά μας.

Είστε άνθρωπος άσχετος με τα φορολογικά κι εγώ προσωπικά δεν δέχομαι υποδείξεις -για το αν θα πρέπει να εφαρμόσω τον νόμο ή όχι- από σαλτιμπάγκους που προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τους συνδικαλιστικούς θώκους τους! Αρκετά, ως εδώ. Επειδή μάλιστα σας πείραξε τόσο πολύ η ρήση του Α. Λίνκολν που παρέθεσα στο προηγούμενο άρθρο μου -επειδή προφανώς ανέδειξε τα μειονεκτήματά σας-, έχω άλλη μία που σας ταιριάζει κι αυτή "γάντι" αν κρίνω από τα γραπτά σας: Elbert Hubbard -> Η ευφυΐα έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα.

 

Επίλογος

Ο εν λόγω κύριος του συνδέσμου αυτού, τα βάλε και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμού Ένωσης Αγρινίου, επειδή "τόλμησε" να εκφράσει τους προβληματισμούς του δημοσίως. Γενικότερα, όποιος πάει να αρθρώσει κάποια σκέψη που κινείται σε αντίθετη πορεία από αυτή του συνδέσμου, τότε αυτομάτως αποτελεί κόκκινο πανί. Μα, μήπως τελικά πριν να μιλήσουμε περί του θέματος των αγροτικών φωτοβολταϊκών πρέπει προηγουμένως να παίρνουμε την άδεια του συγκεκριμένου συνδέσμου;

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο αγαπητοί συνάδελφοι. Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στον ανεκδιήγητο εκπρόσωπο του συνδέσμου των αγροτικών φωτοβολταϊκών, όμως το έπραξα γιατί η αήθης επίθεση επί προσωπικού δεν αφορούσε μόνο εμένα, αλλά όλους τους συναδέλφους λογιστές, αφού ο κύριος αυτός εξαπολύει απειλές και προσπαθεί να κλονίσει τις σχέσεις όσων συναδέλφων έχουν πελάτες με τέτοια φωτοβολταϊκά πάρκα. Εννοείται φυσικά ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τον συγκεκριμένο κύριο γιατί είναι ανούσιο.


Αν η Διοίκηση του υπ. Οικ. αλλάξει θέση επί του θέματος του συντελεστή φορολογίας που θα εφαρμοστεί στα φ/β των αγροτών για το φορολογικό έτος 2014, τότε θα ακολουθήσουμε τις νέες εξελίξεις. Μέχρι τότε όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις θέσεις του υπ. Οικ. και φυσικά τον ίδιο τον νόμο.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένοι άσχετοι με την εργασία μας εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων και επιπροσθέτως μας απειλούν και μας υποδεικνύουν τον τρόπο που θα χειριστούμε τα ζητήματα των πελατών μας.  

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο