Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κάρτα Αλληλεγγύης - «Η κάρτα θα καλύψει 150.000 συμπολίτες μας, υπάρχει μια σύμβαση με 5.000 καταστήματα τροφίμων σε όλη την Ελλάδα»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 7-5-2015

Υπεγράφη σήμερα, ανάμεσα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την  Εθνική Τράπεζα, η σύμβαση  για την έκδοση και διαχείριση της Κάρτας Αλληλεγγύης, για  την αγορά τροφίμων από τους τελικούς δικαιούχους του νόμου 4320/2015.

Παρούσα στην υπογραφή της Σύμβασης ήταν η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λούκα Κατσέλη, επικεφαλής υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα υπογράφουμε μία σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει ξεχωριστή σημασία. Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα που ολοκληρώνει μία προσπάθεια και  αφορά το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησής μας, αυτό για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, θέλω  να επισημάνω αυτό  το διαφορετικό “δείγμα γραφής” και ευαισθησίας εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας η οποία, με τη βοήθειά της, μάς έδωσε τη δυνατότητα πιο γρήγορα και χωρίς κόστος,- κι αυτό έχει μεγάλη σημασία στις μέρες μας,-  να κάνουμε πράξη αυτή την κάρτα η οποία θα είναι το μέσο για να ενταχθούν οι συμπολίτες μας στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αφορούν το πρόγραμμα σίτισης.

Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι όλα αυτά έγιναν σε έναν πρωτόγνωρα σύντομο χρόνο για τα ελληνικά δεδομένα, και από τη μεριά της τράπεζας και από τη μεριά της κυβέρνησης και δείχνουν ακριβώς ότι όταν θέλεις μπορείς να λειτουργείς πιο αποτελεσματικά, πιο παραγωγικά και κυρίως με κοινωνική ευαισθησία.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να πω ότι αυτή η δουλειά, πρώτα και κύρια πιστώνεται στην κυρία Φωτίου που έχει την ευθύνη  όλου του έργου και που είχε και την τύχη να δει το νομοσχέδιό της να ψηφίζεται πρώτο απ’ όλα».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου δήλωσε:

«Θα  ήθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο, όχι μόνο για τις ενέργειες της  ως πρόεδρος της Εθνικής αλλά και ως προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών , οι οποίες  πρέπει να ομολογήσω ότι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την  χορηγία αυτής της κάρτας. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Όλος ο τραπεζικός τομέας μέσα στην νέα κατάσταση αλλάζει ρόλο και επιθυμεί να πάρει μέρος της κοινωνικής ευθύνης και να ανταποδώσει στον λαό τις  αιματηρές θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Εμάς μας τιμά που η κυρία Κατσέλη είχε την εξαιρετική ιδέα η Εθνική Τράπεζα να επιδοτήσει σχολικά γεύματα για δύο χρόνια και περιμένουμε και από άλλους παρόμοιες κινήσεις, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον τα παιδιά μας  να λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία».

Η   κ. Λούκα Κατσέλη, δήλωσε: «Η Εθνική Τράπεζα είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της Πολιτείας, τόσο για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, όσο και για την αντιμετώπιση  των μεγάλων προβλημάτων που πηγάζουν από την ανθρωπιστική κρίση.

Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα υπογράφουμε αυτή τη σύμβαση συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας για τη χορήγηση της Κάρτας Αλληλεγγύης, που είναι αποτέλεσμα του νόμου ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση.

Η κάρτα θα καλύψει 150.000 συμπολίτες μας, υπάρχει μια σύμβαση με 5.000 καταστήματα τροφίμων σε όλη την Ελλάδα.

Η  Εθνική Τράπεζα μέσω της χορηγίας αυτής στηρίζει το πρόγραμμα, είμαστε δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας που αυτή την περίοδο προσπαθεί να καλύψει  βασικές ανάγκες.

Και με αυτό το πρόγραμμα και με μια σειρά άλλων προγραμμάτων,  τα οποία συζητούμε με το υπουργείο, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η Εθνική Τράπεζα είναι παρούσα και με το κοινωνικό, πολιτιστικό, αναπτυξιακό της έργο».


Ετικέτες για αναζήτηση Κατσέλη Κάρτας Αλληλεγγύης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο