Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Το Ο.Ε.Ε. σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τα θέματα της οικονομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922 , FAX: 5202903, e-mail: [email protected]

Αθήνα, 06 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τα θέματα της οικονομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της


Τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, καθώς και τα μέλη του Προεδρείου κκ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο (Α΄ Αντιπρόεδρος), Κολιό Ζώη (Β΄ Αντιπρόεδρος) και Μανούσο Κωνσταντίνο (Οικονομικός Επόπτης), υποδέχτηκε σήμερα Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κόλλιας καθώς και τα μέλη του Προεδρείου, μετέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ζοφερή εικόνα της αγοράς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσο και έντιμο συμβιβασμό, που θα οδηγήσει σε συμφωνία.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης, είναι ότι τα αρνητικά αποτελέσματα των καθυστερήσεων και της αναβλητικότητας στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τόπου έχει πληρώσει και εξακολουθεί να πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας.

Πρόσθεσαν, ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή το μείζον θέμα του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας, καθώς η κατάσταση συνολικά απαιτεί δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις και λύσεις, που μόνο μέσα από ένα περιβάλλον ευρείας συναίνεσης μπορούν να αποφασιστούν και κυρίως να εφαρμοστούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επαφή ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος να λειτουργήσει συμβουλευτικά ως προς τα θέματα της οικονομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Προεδρίας της Δημοκρατίας με απώτερο στόχο την επανεκκίνηση της αγοράς.


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο