Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα σεμινάρια on line για τη φορολογία των αγροτών και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων

Το Τaxheaven δίνει τη δυνατότητα στους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς απ' όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν on line (διαδικτυακά) σεμινάρια σχετικά με τη φορολογία των αγροτών και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

To
Σεμινάριο για τη φορολογία των αγροτών θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 (17:00 μ.μ. - 22:00 μ.μ.) και το σεμινάριο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων
την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 (17:00 μ.μ. - 22:00 μ.μ.).

Στο σεμινάριο φορολογίας αγροτών θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες (απογραφές, μετατάξεις, συγκεντρωτικές καταστάσεις, προσδιορισμός καθαρών κερδών, εκμεταλλευτές γεωργικών μηχανημάτων, εισόδημα από αγροτικά ακίνητα, αυτοπαραδόσεις, ιδιοχρησιμοποιήσεις κ.λπ.)

Παράλληλα, θα γίνει ανάλυση όλων τω αποφάσεων, σχετικά με τις απογραφές, τις τιμολογήσεις, την κατάργηση των φορολογικών μηχανισμών κ.ά.

Επιπλέον θα δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με την συμπλήρωση των εντύπων φορολογίας εισοδήματος (Ε1,Ε3) που αφορούν τους αγρότες.

Εισηγητές του Σεμιναρίου

Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Μέλος της ΩΡΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΕ
Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής.

Παπαδημητρίου Γεώργιος
Φοροτεχνικός - Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο. Καρδίτσας


Στο σεμινάριο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα αναλυθούν:

-Η συμπλήρωση του νέου εντύπου Ε1 κωδικό κωδικό.
-Τι ισχύει, πως θα δηλωθούν και πως θα φορολογηθούν κατά κατηγορία όλα τα εισοδήματα του 2014:
• μισθωτοί και συνταξιούχοι,
• ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις,
• ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια,
• οι αγρότες.
-Βήμα - βήμα και κωδικό – κωδικό τα έντυπα Ε1, E2, Ε3, με παραδείγματα και ασκήσεις, για ατομικές επιχειρήσεις και Ελεύθερους Επαγγελματίες.
-Οι «γρίφοι» και «παγίδες» των προσυμπληρωμένων κωδικών του Ε1.
-Ποιοί είναι υπόχρεοι για την υποβολή φορολογικής δήλωσης. Τι γίνεται με όσους έχουν συμπληρώσεις το  18ο έτος και είναι προστατευόμενα μέλη.
-Πώς θα φορολογηθούν οι περιστασιακά απασχολούμενοι.
-Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουμένους (άρθρο 7του ΚΦΕ).
-Πως υπολογίζεται ο φόρος μισθωτών και συνταξιούχων. Ποιες αποδείξεις προϋποθέτει η έκπτωση. Τι φόρο θα καταβάλλουν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού.
-Πως θα φορολογηθούν οι αμειβόμενοι με έκδοση Α.Π.Υ. (μπλοκάκια).
-Κάτοικοι εξωτερικού: τι ισχύει σχετικά με τη φορολογική κατοικία, το παγκόσμιο εισόδημα, και τις υποχρεώσεις τους. Πότε είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης για το εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα. Πότε δεν εφαρμόζονται τα τεκμήρια για τους κατοίκους εξωτερικού.
-Το εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση. Πώς θα φορολογηθούν για το 2014 οι αγρότες. Τι γίνεται με το Ε3 των αγροτών.
-Τα εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων. Πως φορολογούνται, ποιες εκπτώσεις αφαιρούνται. Εκχώρηση μισθωμάτων στο Δημόσιο.
-Ο πονοκέφαλος των τεκμηρίων.
-Πότε λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης και πότε όχι (παραδείγματα).
-Τι ισχύει με το πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων.
-Ποιες δαπάνες αφαιρούν από τα ακαθάριστα έσοδα στη χρήση 2014, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ποιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο 2014 για τις αποσβέσεις και τις εισφορές στα ταμεία που γίνονται δαπάνες στα βιβλία.
-Φορολογική αναμόρφωση (ποιους πίνακες περιλαμβάνει, πως υποβάλλεται, κωδικοί των εντύπων όπου μεταφέρονται τα ποσά.
-Απαντήσεις σε παλιά και νέα προβλήματα Φορολογίας Εισοδήματος. Ερωτήματα και απαντήσεις σε θέματα που συναντάμε συχνά.


Εισηγητές του Σεμιναρίου

Σαφαρής Αθανάσιος
Στέλεχος του Υπ. Οικονομικών

Κατούδης Ηλίας

Πρώην Αναπλ. Διευθυντής Διεύθυνσης φορολογίας εισοδήματος του Υπ. Οικονομικών

Επιστημονική ομάδα κόμβου

Στο σεμινάρια θα παρίστανται αρκετά μέλη της επιστημονικής ομάδας του κόμβου προκειμένου να απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτήματα.



Πλεονεκτήματα on line σεμιναρίου μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας του κόμβου

 • Παρακολούθηση από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή.
 • Δυνατότητα υποβολής 3 ερωτημάτων κατά την διάρκεια υποβολής της αίτησης συμμετοχής
 • Δυνατότητα υποβολής επιπλέον ερωτημάτων και κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
 • Ταυτόχρονη προβολή εισηγητών και διαφανειών και ερωτημάτων στην οθόνη του υπολογιστή.
 • Δυνατότητα επικοινωνίας με chat μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και των συντονιστών του σεμιναρίου
 • Δυνατότητα αποθήκευσης στον υπολογιστή των συμμετεχόντων, όλων των ερωτημάτων καθώς και των απαντήσεων που έχουν καταγραφεί κατά την διάρκεια των σεμιναρίων.
 • Εκτύπωση πιστοποιητικού παρακολούθησης απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή.
 • Δυνατότητα αποθήκευσης των σημειώσεων (όποτε παρέχονται από τους εισηγητές) αλλά και άλλων αρχείων που δίδονται κατά την διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.
 • Δυνατότητα καταγραφής σημειώσεων κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
 • Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τα παράθυρα της πλατφόρμας σε όποια διάσταση θέλουν έτσι ώστε να παρακολουθούν άνετα όλες τις πληροφορίες σε οποιαδήποτε διάσταση και ανάλυση οθόνης διαθέτουν.

 













Κόστος συμμετοχής
Το κόστος παρακολούθησης για κάθε σεμινάριο είναι 35.00 ευρώ.


Δείτε εδώ την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την πληρωμή και την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο φορολογίας αγροτών.

Δείτε εδώ την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την πληρωμή και την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

 • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο