Τροποποίηση - συμπλήρωση του ν. 4320/2015 σχετικά με την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Οικονομικές Ειδήσεις

5 Μάιος 2015
Taxheaven.gr

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αντικαθίστανται και εξειδικεύονται ορισμένες διατάξεις του ισχύοντος νόμου 4320/2015, Κεφάλαιο Δεύτερο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Οι νέες ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες για την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία της νέας Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Οι βασικότερες τροποποιήσεις έχουν ως ακολούθως:

Με το άρθρο 9 εξειδικεύεται ο φορέας που επιβαρύνεται με την μισθοδοσία των αποσπασμένων υπαλλήλων καθώς και θέματα δημοσιονομικού χαρακτήρα για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Με το άρθρο 17 Α εξειδικεύεται ο τρόπος κάλυψης των θέσεων ειδικών συμβούλων και συνεργατών στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Κατόπιν αυτών, στο ανωτέρω σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο..........ως εξής:

ΑΡΘΡΟ........

1. Στο άρθρο 9 του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α' 29) το εδάφιο
«Τα Γραφεία Συντονισμού» αντικαθίσταται ως εξής: «Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς»

2. Στο άρθρο 9 του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α' 29): Διαγράφονται οι περιπτώσεις:
«γ. Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου, δ. Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.).» και αντικαθίστανται από το εξής εδάφιο:
«Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών και η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Υπουργείου Οικονομικών εξυπηρετεί και τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.»

3. Στο άρθρο 9 του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α' 29) προστίθεται τα εξής εδάφια:
«Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων που αποσπώνται στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς βαρύνει τον φορέα προέλευσης, σε κάθε δε περίπτωση οι αποδοχές των υπαλλήλων που αποσπώνται δεν υπολείπονται του συνόλου των αποδοχών και των λοιπών πρόσθετων αμοιβών που τους καταβάλλονταν από τον φορέα προέλευσης, με τις προϋποθέσεις χορήγησής τους. Ο Γενικός Γραμματέας ορίζεται κύριος διατάκτης των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος σε ειδικό φορέα του προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αναλαμβάνει με αποφάσεις του τις σχετικές υποχρεώσεις.»

4. Μετά το άρθρο 17 του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α' 29) προστίθεται άρθρο 17Α ως ακολούθως:
«Το σύνολο των μετατασσόμενων, αποσπώμενων και προσλαμβανομένων υπαλλήλων στην αναφερόμενη στον παρόντα νόμο Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τριάντα (30), εκ των οποίων ο αριθμός των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που προσλαμβάνονται κατά εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 14 του άρθρου 55 του π.δ. 63/2005, όπως ισχύει, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δεκαπέντε (15).»

Αθήνα, 29-4-2015

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ