Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τροποποίηση - συμπλήρωση του ν. 4320/2015 σχετικά με την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αντικαθίστανται και εξειδικεύονται ορισμένες διατάξεις του ισχύοντος νόμου 4320/2015, Κεφάλαιο Δεύτερο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Οι νέες ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες για την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία της νέας Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Οι βασικότερες τροποποιήσεις έχουν ως ακολούθως:

Με το άρθρο 9 εξειδικεύεται ο φορέας που επιβαρύνεται με την μισθοδοσία των αποσπασμένων υπαλλήλων καθώς και θέματα δημοσιονομικού χαρακτήρα για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Με το άρθρο 17 Α εξειδικεύεται ο τρόπος κάλυψης των θέσεων ειδικών συμβούλων και συνεργατών στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Κατόπιν αυτών, στο ανωτέρω σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο..........ως εξής:

ΑΡΘΡΟ........

1. Στο άρθρο 9 του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α' 29) το εδάφιο
«Τα Γραφεία Συντονισμού» αντικαθίσταται ως εξής: «Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς»

2. Στο άρθρο 9 του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α' 29): Διαγράφονται οι περιπτώσεις:
«γ. Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου, δ. Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.).» και αντικαθίστανται από το εξής εδάφιο:
«Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών και η Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Υπουργείου Οικονομικών εξυπηρετεί και τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.»

3. Στο άρθρο 9 του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α' 29) προστίθεται τα εξής εδάφια:
«Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων που αποσπώνται στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς βαρύνει τον φορέα προέλευσης, σε κάθε δε περίπτωση οι αποδοχές των υπαλλήλων που αποσπώνται δεν υπολείπονται του συνόλου των αποδοχών και των λοιπών πρόσθετων αμοιβών που τους καταβάλλονταν από τον φορέα προέλευσης, με τις προϋποθέσεις χορήγησής τους. Ο Γενικός Γραμματέας ορίζεται κύριος διατάκτης των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος σε ειδικό φορέα του προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αναλαμβάνει με αποφάσεις του τις σχετικές υποχρεώσεις.»

4. Μετά το άρθρο 17 του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α' 29) προστίθεται άρθρο 17Α ως ακολούθως:
«Το σύνολο των μετατασσόμενων, αποσπώμενων και προσλαμβανομένων υπαλλήλων στην αναφερόμενη στον παρόντα νόμο Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τριάντα (30), εκ των οποίων ο αριθμός των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που προσλαμβάνονται κατά εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 14 του άρθρου 55 του π.δ. 63/2005, όπως ισχύει, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δεκαπέντε (15).»

Αθήνα, 29-4-2015

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο