Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Θεαματική μείωση κατά 90% των κερδών της General Motors στο πρώτο τρίμηνο του έτους

ΜΕΙΩΜΕΝΑ κατά 90% ήταν τα κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι ζημιές της θυγατρικής της GMAC υπερκέρασαν τη βελτίωση της πορείας της.

Θεαματική μείωση κατά 90% των κερδών της General Motors στο πρώτο τρίμηνο του έτους


ΜΕΙΩΜΕΝΑ κατά 90% ήταν τα κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι ζημιές της θυγατρικής της GMAC υπερκέρασαν τη βελτίωση της πορείας της.

Ειδικότερα, η μέχρι πρόσφατα μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου (την ξεπέρασε στο πρώτο τρίμηνο του έτους η Toyota) ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2007 μειώθηκαν στα 62 εκατ. δολάρια (11 σέντς ανά μετοχή) από 602 εκατ. δολάρια (1,06 δολάρια ανά μετοχή) που ήταν τα κέρδη της στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της GM, Φριτς Χέντερσον, τα χαμηλότερα αποτελέσματα της GMAC ήταν η βασική αιτία που οδήγησαν τα κέρδη της εταιρίας στο πρώτο τρίμηνο σε χαμηλότερο επίπεδο ακόμα και από την πιο χαμηλή πρόβλεψη των ειδικών της Wall Street.

 H GM, η οποία είχε χάσει πάνω από 10 δισ. δολάρια το 2005 και περίπου 2 δισ. δολάρια το 2006, βρίσκεται εν μέσω μιας αναδόμησης, η οποία περιλαμβάνει την περικοπή 34.000 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο 12 εργοστασίων.

www.kathimerini.gr




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο