Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΔΝΤ: Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, αλλά δεν αναμένουμε έξοδο της Ελλάδας απο το Ευρώ

Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, αλλά δεν αναμένουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ανέφερε την Πέμπτη 30 Απριλίου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.
«Πάντα εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια για διαφορετικές χώρες, αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ,

«Σε όλα τα προγράμματα στα οποία εμπλεκόμαστε, εξετάζουμε διάφορα σενάρια. Δεν αναμένουμε Grexit», ανέφερε ο Ράις επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι επιθυμία της είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος αυτός.

Σε ερώτηση για την κριτική που ασκείται στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, αναφορικά με την «αδιαλλαξία» που έδειξαν στο θέμα των μέτρων της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος η οποία «ακρωτηρίασε», όπως τονίσθηκε, ένα πρόγραμμα που είχε εισέλθει σε ικανοποιητική τροχιά, ο κ. Ράις απάντησε:

«Δεν δέχομαι τον όρο αδιαλλαξία που περιγράφεται στην εν λόγω κριτική. Συνεχίζουμε να είμαστε ευέλικτοι και ανοικτοί σε προτάσεις πολιτικής που οδηγούν στους στόχους του προγράμματος. Η ευελιξία είναι ένα από τα πράγματα που το ΔΝΤ επιδεικνύει στα προγράμματα του».

«Για το χρέος υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο και δεν έχει εξετασθεί κάποια τροποποίησή του», απάντησε ο κ. Ράις στο ερώτημα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για τον τρόπο χειρισμού του θέματος εκ μέρους του ΔΝΤ προσθέτοντας ότι κατά την τρέχουσα επιθεώρηση ελπίζει πως θα υπάρξει αναθεώρηση της έκθεσης βιωσιμότητας.

«Μέχρι σήμερα Η Ελλάδα είναι συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της» , σημείωσε ο Ράις απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μεταξύ των οποίων και προς το ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας πως το Ταμείο αναμένει ότι η Ελλάδα θα καταβάλει στις 6 Μαΐου 200 εκ. ευρώ για τους τόκους και στις 12 Μαΐου 750 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή του κεφαλαίου.

«Το ΔΝΤ», ανέφερε ακόμη ο κ. Ράις «δεν έχει μέχρι σήμερα στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία προκειμένου να εκτιμήσει τα επίπεδα ρευστότητας της Ελλάδος. Δεν είχαμε πρόσβαση στα στοιχεία που το ΔΝΤ χρειάζεται για να κάνει μια τέτοια αξιολόγηση».

«Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με το ΔΝΤ», επισήμανε ο Ράις , «απαιτείται περιεκτικό πακέτο. Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να έλθουμε σε μια συμφωνία για το πρόγραμμα».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι δεν γνώριζε εάν η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, και οι άλλοι εκπρόσωποι των Θεσμών, είχαν στείλει επιστολή στο Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τις «κόκκινες γραμμές» τους. «Δεν γνωρίζω για την ύπαρξη τέτοιας επιστολής», είπε .

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο