Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Δ. Στρατούλης: «Απαραβίαστες παραμένουν οι 4 κόκκινες γραμμές μας για εργασιακά και ασφαλιστικό»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 30-04-2015

«Απαραβίαστες παραμένουν οι 4 κόκκινες γραμμές μας για εργασιακά και ασφαλιστικό»
«Όταν λέμε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις το εννοούμε!»

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα και διαρροές που κάνουν λόγο για μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και μη εφαρμογή της κυβερνητικής εξαγγελίας για επαναφορά της 13ης σύνταξης, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται κανένα θέμα νέων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και ότι ισχύει η κυβερνητική εξαγγελία για επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Αναλυτικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι:

ΠΡΩΤΟΝ, όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης μισθών, αλλά ήδη ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης έχει αποστείλει στους αρμόδιους φορείς το σχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς και για τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ισχύει στο έπακρο η κυβερνητική δέσμευση για επαναφορά της 13ης σύνταξης, σε όσους λαμβάνουν ποσά κάτω των 700 ευρώ. Η δέσμευση αυτή θα θεσμοθετηθεί και τυπικά προς το τέλος του φθινοπώρου, δηλαδή λίγο πριν χορηγηθεί η 13η σύνταξη.

ΤΡΙΤΟΝ, ούτε μειώνονται, ούτε πρόκειται να μειωθούν άλλο οι κύριες συντάξεις, καθώς δεν υπέγραψε την εφαρμογή των νομοθετημάτων της μνημονιακής περιόδου (3863 και 3865) που προέβλεπαν την εν λόγω δυσμενέστερη εξέλιξη.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, δεν μειώνονται άλλο οι επικουρικές συντάξεις, καθώς η κυβέρνηση αναστέλλει επ’ αόριστο τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, βάσει της οποίας οι επικουρικές θα μειώνονταν έως και 90%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν επίκεινται μειώσεις ούτε στις λεγόμενες «υψηλές επικουρικές» καθώς έπειτα από έξι διαδοχικές μειώσεις δεν υπάρχουν πλέον υψηλές επικουρικές. Από τα 252 ευρώ, ο μέσος όρος έπεσε στα 180 και αν ληφθούν υπόψη κάποιες κρατήσεις, στην ουσία κάτω και από τα 170 ευρώ.

Ερωτηθείς για τις πρόωρες συντάξεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να περιορίσει ορισμένες ακραίες καταστάσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν κυρίως διαδικασίες εθελούσιων εξόδων σε τράπεζες και σε ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ και στερούν πολλούς πόρους από τα ταμεία. προσθέτοντας ότι εκπονείται ήδη μελέτη του υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν πρόωρες συντάξεις μητέρων με ανήλικα παιδιά, αναπήρων και ατόμων με «ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο