Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ σχετικά με τις βεβαιώσεις των συνταξιούχων για φορολογική χρήση

ΤΣΜΕΔΕ
http://www.tsmede.gr/

Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Oι Τομείς Μηχανικών και ΕΔΕ ( ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) ενημερώνουν τους συνταξιούχους του Ταμείου σχετικά με τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση.

Το αρχείο με το σύνολο των συντάξεων που καταβλήθηκαν από 1/1-31/12/2014 και την αντίστοιχη προκαταβολή φόρου θα αποσταλεί στην ΓΓΠΣ προκείμενου να ενημερωθούν οι φορολογικές μερίδες ( Ε1) των συνταξιούχων στο ΤΑXISNET.

Από την εφαρμογή (Ε1) θα μπορούν να ενημερώνονται για το σύνολο της σύνταξης που τους καταβλήθηκε και την παρακράτηση φόρου.

Ενημερώνουμε τους συνταξιούχους ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν σε έντυπη μορφή την βεβαίωση για φορολογική χρήση, είτε για να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση είτε για οποιονδήποτε άλλον λόγο.

Όσοι συνταξιούχοι παρόλα αυτά επιθυμούν, θα μπορούν να τυπώσουν σε έντυπη μορφή τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση από το site του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ (tsmede.gr) αφού πρώτα ταυτοποιηθούν ως χρήστες.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις αδυναμίας εκτύπωσης των βεβαιώσεων όσοι συνταξιούχοι διαμένουν στην Αθήνα θα μπορούν να απευθύνονται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ ( Κολοκοτρώνη 4), για να παραλάβουν την αντίστοιχη βεβαίωση.

Όσοι συνταξιούχοι διαμένουν στην επαρχία θα μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση από τα αντίστοιχα υποκαταστήματα του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ.

Αν οι συνταξιούχοι παρατηρούν κάποιο λάθος στα ποσά που αναγράφονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή (Ε1) του TAXISNET, θα μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Συντάξεων (Κολοκοτρώνη 4, Αθήνα) και στα τηλέφωνα 210-3740106, 210-3740105, 210- 3740200, και στο fax 210-3740319 προκείμενου να πραγματοποιηθεί επανέλεγχος και διόρθωση του λάθους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο