Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Επιστολή Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για μετάθεση νομοθετικά της ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών για τις ενδοομιλικές συναλλαγές

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΟΛΝΘ


Δωδεκανήσου 7
2310-513875
[email protected]
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 28-4-2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Κοινοποίηση:
1. Αναπληρώτρια Υπουργό κα Βαλαβάνη
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κα Σαββαϊδου
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Μετάθεση Νομοθετικά της ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών για τις ενδοομιλικές συναλλαγές.

Κύριε Υπουργέ,

Για το φορολογικό έτος 2014 ισχύουν οι διατάξεις του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος που ψηφίστηκε με το Ν. 4172/2013. Οι αλλαγές είναι πολλές, με αποτέλεσμα η ίδια η Διοίκηση να μην έχει ανταποκριθεί ακόμη στις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της, εκδίδοντας τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Γ.Γ.Π.Σ. για την έγκαιρη και έγκυρη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων των φορολογουμένων. Τονίζουμε ότι ήδη βρισκόμαστε στο τέλος του 4ου μήνα από τη λήξη της χρήσης του 2014. Οι συνθήκες εργασίας στα λογιστήρια είναι ασφυκτικές. Μεταξύ των υποχρεώσεων της περιόδου αυτής είναι και η ηλεκτρονική υποβολή του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών για τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Η προθεσμία σύμφωνα με την παρ. 3 του αρ. 21 του Ν. 4174/2013 λήγει στις 30/4/2015. Τα πρόστιμα με τον ισχύοντα νόμο είναι μεγάλα, σε μια περίοδο που η αγορά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και προσπαθεί να αντέξει.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή το μέτρο είναι πληροφοριακό και δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου η προθεσμία αυτή να λήγει 1 μήνα μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο