Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Σ.Ε.Ε.: Αντίδοτο στα λουκέτα τα ανοικτά κέντρα εμπορίου σε 6 μεγάλες πόλεις το 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μητροπόλεως 42, 105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200, fax: 210 3259209, email: [email protected]

Αθήνα, 29 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου
ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ 6 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟ 2015


Η ΕΣΕΕ χαιρετίζει την Εναρκτήρια Εκδήλωση του «ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ- OPEN STREET MALL- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» που πραγματοποιείται σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του πρώτου Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου που συντονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη του Πιλοτικού Προγράμματος εμπορικής αναβάθμισης των κέντρων έξι (6) πόλεων αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη Διοίκηση της ΕΣΕΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε συστηματικά για να τεθούν οι προϋποθέσεις υλοποίησης του έργου αυτού.

Μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να λειτουργήσουν πιλοτικά έξι (6) Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (ΑΚΕ) σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, υπό την ευθύνη των τοπικών εμπορικών συλλόγων. Η χωροθέτηση των ΑΚΕ έχει ήδη ολοκληρωθεί σε όλες τις πόλεις που πρόκειται να λειτουργήσουν και σ’ αυτά θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Υπενθυμίζεται ότι το πιλοτικό αυτό έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013» και φορείς υλοποίησης του είναι οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι. Σ’ αυτό προβλέπονται μια σειρά από δράσεις που ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

• Σήμανση οριοθετημένης περιοχής.
• Κοινές εμπορικές δράσεις π.χ. οργάνωση προωθητικής ενέργειας που αφορά τους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία του ΑΚΕ.
• Εμπορικές δράσεις- ανάπτυξη εμπορικών πρακτικών προώθησης της επιχείρησης ή και προϊόντων της κάθε ωφελουμένης επιχείρησης ξεχωριστά (ανάρτηση προσφορών, αναγγελία παραλαβής νέας συλλογής εμπορευμάτων, προωθητικές ενέργειες κ.ά.).
• Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ενιαία (όχι όμως αναγκαία και ομοιόμορφη) αντιμετώπιση θεμάτων όπως: η αισθητική και η λειτουργία του δικτύου πεζοδρόμων, ο φωτισμός, η καθαριότητα, η διαχείριση του πράσινου, ο καλλωπισμός.
• Διασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ στο ΑΚΕ.
• Οργάνωση - σχεδιασμός ειδικών δράσεων για παιδιά σε ατομικό ή/και ομαδικό επίπεδο.
• Συνδιοργάνωση δράσεων προβολής και πολιτιστικών εκδηλώσεων (και πιθανή συνεργασία με τοπικούς, επαγγελματικούς και άλλους φορείς της πόλης).

Επιπλέον, σε συνεργασία με τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα υλοποιηθούν δράσεις στους τομείς (ενδεικτικά):
• καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης
• φωτισμού
• σήμανσης και οριοθέτησης της περιοχής
• βελτίωσης της κατάστασης οδών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κα πλατειών
• διασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης πεζών- A.M.E.A
• ελέγχου στάθμευσης- κυκλοφορίας οχημάτων- σχεδιασμού τροφοδοσίας καταστημάτων
• εμπορικής χωροταξίας - χρήσης γης
• στήριξης και ανάπτυξης του πρασίνου
• αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής
• οργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων

Σημειώνεται ότι με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο «Διαύγεια» εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού η ένταξη στο Πρόγραμμα Πιλοτική Δράση «Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου» των έργων Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης και Λάρισας με δικαιούχους τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους. Η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου έχει ήδη εγκρίνει την υλοποίηση των ΑΚΕ στην Αθήνα και τον Πειραιά που σήμερα εντάχθηκαν και αυτά στο Πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης αναφερόμενος στην έναρξη υλοποίησης του ΑΚΕ Θεσσαλονίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης αλλά και για τη Διοίκηση της ΕΣΕΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς για την αξία και τη σημασία που έχουν τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η ΕΣΕΕ συγχαίρει τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τη σημερινή εκδήλωση και εύχεται καλή επιτυχία στην υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου είναι το αντίδοτο στα λουκέτα που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια την αγορά. Πιστεύω βαθιά πως μέσα από τις συνεργατικές δομές που προβλέπονται και απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μπαίνει σε μια νέα εποχή και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ταυτότητας για κάθε πόλη. Ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας, ώστε την προγραμματική περίοδο 2014-2020 να ενταχθούν σε αντίστοιχα προγράμματα όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο