Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελ. Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 7 λεπτά
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

26 Απριλίου 2015

e-mail: [email protected]

Πληρώστε με δόσεις, φάτε με δόσεις, επενδύστε τη σύνταξή(;) σας σε repos… «πιστοποιημένοι» λογιστές σε ετοιμότητα


Πριν από λίγο καιρό, κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους παρουσίαζαν τις δύο ρυθμίσεις οφειλών (Εξπρές και αυτή των 100 δόσεων) ως μεγάλη ευκαιρία για το λαό να ρυθμίσουν τα χρωστούμενα. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ (αρ. φύλλου 35/27.3.2015) πρόκειται για «καραμπινάτη» ρύθμιση φορολογικής αμνηστίας σε όφελος μεγάλων εταιρειών, κυρίως πετρελαϊκών, αφού εκτός από τις απαλλαγές των προσαυξήσεις για το χρόνο της καθυστέρησης στην απόδοση των φόρων (εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλη κ.ά.), απαλλάσσονται πλέον μέχρι και στο 100% για τα πρόστιμα πους τους επιβλήθηκαν μετά από φορολογικούς ελέγχους, όπως για λαθρεμπόριο, έκδοση εικονικών τιμολογίων, απόκρυψη φορολογικής ύλης, μη απόδοση ΦΠΑ και εδικών φόρων. Στον αντίποδα για τις μικρές επιχειρήσεις, που παλεύουν για την επιβίωσή τους, το μενού έχει εκβιασμούς και κυνηγητό για να εισπράξουν ότι μπορούν από τους φόρους και τα χαράτσια. Τα ραβασάκια των ΔΟΥ ετοιμάζονται και μας προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν «συμμορφωθούμε τότε θα είμαστε αντιμέτωποι με κατασχέσεις. Πως αλλιώς άλλωστε να εκλάβουμε την δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών «όσοι δεν θα μπουν - ενώ μπορούν να μπουν στη ρύθμιση - αυτοί να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα από αυτούς θα περάσει η εφορία»; Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένοι αποδείχνονται οι μεγαλοοφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, γλιτώνοντας τεράστια ποσά.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη δήλωση κ. Νάντιας Βαλαβάνη, Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, που στις 22 Απριλίου 2015, όχι μόνο αρνήθηκε να παρατείνει για όσο διάστημα δεν έχει ξεκινήσει, την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για μετά τις 30 Ιουνίου, αλλά μας κάνει συνένοχους μιας και θεωρεί πως «με πολύ καλή οργάνωση και με εξαιρετική συνεργασία με αυτούς που θα έχουν το κύριο βάρος, που είναι κατ’ αρχάς οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε». Πόσο μάλιστα που με νόμο η έναρξη έχει οριστεί για την 1η Φλεβάρη κάθε έτους. Τεράστια ευθύνη έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Ν.Μεσσηνίας που για ακόμη μία φορά δεν μπήκε στον κόπο καν να στείλει 1 ανακοίνωση για αυτή τη δήλωση. Εκτός, αν και η κα Βαλαβάνη, και το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Ν.Μεσσηνίας θεωρούν ότι 2 μήνες, μαζί με τα σαββατοκύριακα, με πάνω από 12 ώρες εργασίας ημερησίως, χωρίς το Taxis να «κολλάει», συν όλες τις άλλες επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, ότι οι συνάδελφοι Λογιστές θα το φέρουν «εις πέρας» και θα είναι υγιείς μετά από αυτό.

Επίσης, η Γραμματεία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ εναντιώνεται στο χαράτσωμα των 30€ για τα ετήσια υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τους λογιστές-φοροτεχνικούς προκειμένου να υπογράψουν την απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται κάθε χρόνο. Απαιτούμε την κατάργηση του αντίτιμου των 30 € και να γίνονται δωρεάν τα επιμορφωτικά σεμινάρια. Επίσης, να καταργηθεί το ετήσιο χαράτσι των 15€ για την έκδοση της υπεύθυνης δήλωσης. Επίσης, απαιτούμε μείωση των συνδρομών των μελών του Ο.Ε.Ε. και να χρηματοδοτείται το Επιμελητήριο αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ως κρατικός θεσμός. Και για αυτό τσιμουδιά το Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Ν.Μεσσηνίας. Μάλλον, είναι στη λογική τους ότι όποιος συνάδελφος έχει να πληρώσει για να συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα ας το κάνει, οι υπόλοιποι…

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται το μέτρο διαιώνισης της φτώχειας, όπως φέρνει η Κ.Υ.Α. για τα 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονται για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι διαβιούν στα όρια της εξαθλίωσης, Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου, οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου μέτρου υπολογίζονται σε μόλις 153.000 άτομα, όταν η ίδια αναγνωρίζει ότι σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκεται σήμερα το 23% του πληθυσμού! Είναι χαρακτηριστικό ότι και για τα τρία μέτρα (δωρεάν παροχή μιας ποσότητας ρεύματος, επιδότηση ενοικίου και επιδότηση σίτισης μέσω ηλεκτρονικής κάρτας), προβλέπονται παροχές σε είδος για μόλις εννέα μήνες . Επιπλέον, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υπουργών, γίνεται φανερό ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα κονδύλια, δεν προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από περιορισμό δαπανών δημόσιων υπηρεσιών σε προμήθειες και υπηρεσίες που είχαν προϋπολογιστεί.

Η Γραμματεία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ καταδικάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για την υποχρεωτική δέσμευση των αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών, καθώς και προς τον ΟΑΕΕ. Αυτή τη φορά βάζει στο μάτι τις διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ, ζητώντας να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αξιοποιηθούν και αυτές για την πληρωμή των κρατικών χρεών προς τους δανειστές. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός του ταμείου ήταν εξαρχής ελλειμματικός κατά 542,3 εκ. ευρώ, λόγω βαθμιαίων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης. Όχι μόνο δε δεσμεύεται ως όφειλε για την αύξηση της χρηματοδότησης, αντίθετα επιδιώκει να στραγγίξει και τα όποια τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα. Με τις δηλώσεις στελεχών της, όπως του Γ.Γ. κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά που προαναγγέλλει θρασύτατα την κατάρρευση του ΟΑΕΕ, νομιμοποιεί το ατελείωτο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ίδια με εργαλείο τον ΚΕΑΟ προς τους συνάδελφους που χρωστάνε, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους. Με την αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε ταμειακό διαθέσιμο, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το απαράδεκτο γεγονός ότι χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μήνες όσον αφορά την έκδοση της σύνταξής τους. Ακόμα περισσότερο, θα μετατρέψει για τους νεότερους συνάδελφους το όποιο δικαίωμα τους στην αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη, σε όνειρο θερινής νυκτός.

Οι υποσχέσεις των κυβερνώντων ότι τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν, έρχονται να προστεθούν στις υποσχέσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων που προχώρησαν σε αντίστοιχα μέτρα. Όχι μόνο δεν επιστράφηκαν ποτέ τα κλεμμένα αποθεματικά αντίθετα ανέρχονται σε πάνω από 50 δις ευρώ.

Το δικαίωμα μας στην ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη, στην περίθαλψη δεν είναι διαπραγματεύσιμο! Κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και θυσίες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δεσμεύει τα αποθεματικά των δημόσιων οργανισμών
• Κάτω τα χέρια από τα ταμειακά διαθέσιμα.
• Όχι στη ληστεία των αποθεματικών. Να επιστραφούνε τώρα τα κλεμμένα.
• Άμεση ενίσχυση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των ελλειμμάτων που έχουν δημιουργηθεί.
• Άμεση παύση των διώξεων προς τους αυτοαπασχολούμενους που χρωστούν στο ΟΑΕΕ
• Δραστική μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς χωρίς περιορισμό των δικαιωμάτων που αυτή παρέχει
• Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συναδέλφους που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους
• Άμεση θεώρηση βιβλιαρίων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας και της περίθαλψης.

Απέναντι στα παραπάνω, η στάση του Δ.Σ. δεν είναι τυχαία, αλλά συνειδητή. Διαμορφώνει ένα συλλογικό όργανο με τα μέλη του απλούς παρατηρητές δίχως να οργανώνει Γενικές Συνελεύσεις, ούτε καν όποτε είναι καταστατικά απαραίτητο. Δεν θέλει οι συνάδελφοι να παίρνουν μέρος σε μαζικές διαδικασίες – συνελεύσεις και να αποφασίζουν οι ίδιοι για το πώς θα αντιδράσουν σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε, απομονώνοντάς τους και αφήνοντας τους ανοργάνωτους. Δε συμμετέχει σε κινητοποιήσεις θεωρώντας ότι δεν προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε, καλλιεργώντας έτσι την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Προωθεί τις λογικές εφησυχασμού και υποταγής στις πολιτικές που μας αφανίζουν ως αυτοαπασχολούμενους λογιστές.

Η απάντηση των λογιστών, είναι και θα είναι η ακόμα πιο μαζική και δυναμική συμμετοχή στο σύλλογο, στον αγώνα και η εξασφάλιση της αγωνιστικής συμμαχίας και συμπαράταξης με τους πελάτες μας αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες, άνεργους που πλήττονται από την ίδια πολιτική.

Η μόνη λύση είναι στην καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη δράση μέσα από το σύλλογό μας. Χρειαζόμαστε σύλλογο ζωντανό με δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες, με Γ.Σ.. δίνοντας τέλος στην ανάθεση, αλλά στην ενεργή συμμετοχή και δράση μας. Ήρθε η ώρα να δοθεί αγωνιστική ζωή στο σύλλογό μας με τη συμμετοχή όλων μας. Μόνο έτσι θα σπάσουμε την απογοήτευση και την ηττοπάθεια ότι μέσα από το οργανωμένο κίνημα δεν γίνεται τίποτα, δεν κατακτιέται τίποτα. Nα κάνουμε το πρόβλημά μας αντικείμενο πάλης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης! Η διέξοδος είναι στην πάλη για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια!

Το Δ.Σ. εδώ και δυόμιση χρόνια από την ανάδειξή του αντί να ενημερώνει, να συσπειρώνει και να κινητοποιεί τους συναδέλφους ενάντια σε αυτήν την πολιτική, περιορίζεται στην διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων και μάλιστα με κόστος για τους συναδέλφους.

Αποδεικνύετε έτσι για άλλη μια αφορά το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι και το τι περιεχόμενο δίνουν στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι η στιγμή να βγάλει ο αυτοαπασχολούμενος λογιστής, το μικρό λογιστικό γραφείο που τους εμπιστεύεται τα συμπεράσματά του.

Η οργάνωση και η πάλη των συναδέλφων στο σωματείο μας είναι επιτακτική ανάγκη.

Συνάδελφοι, η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Μεσσηνίας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές, μέσα από την επαγγελματική τους ιδιότητα και τις επιστημονικές γνώσεις τους, να σταθούν δίπλα στους πελάτες τους (εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους) και να συστρατευθούν στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει. Η λογική των συντεχνιών, η εξάντληση του κοινωνικού και συνδικαλιστικού μας ρόλου προς τα εκεί, η ιδεοληψία ότι η κάστα των λογιστών μπορεί αποσπασματικά να σωθεί προασπίζοντας τα στενά της επαγγελματικά συμφέροντα, υποθηκεύουν από μόνα τους το μέλλον μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ, Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης