Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο για κατάργηση 14 φόρων υπέρ τρίτων

Στην κατάργηση ή αντικατάσταση 300 φόρων υπέρ τρίτων, οι οποίοι επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με 10 δισ. ευρώ ετησίως, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σε πρώτη προτεραιότητα έχει θέσει την επανεξέταση, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία...

Στην κατάργηση ή αντικατάσταση 300 φόρων υπέρ τρίτων, οι οποίοι επιβαρύνουν τους φορολογούμενους με 10 δισ. ευρώ ετησίως, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σε πρώτη προτεραιότητα έχει θέσει την επανεξέταση, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, 14 φόρων, οι οποίοι εμμέσως επιδοτούν ταμεία επαγγελματικών ομάδων. Μεταξύ άλλων, επανεξετάζονται, 7 χρόνια μετά την τελευταία κατάργηση τέτοιων φόρων, οι χρηματοδοτήσεις του ΟΕΚ, του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, του ΕΟΦ, της ΕΠΑΕ, της ΕΠΟ, του ΣΕΓΑΣ, του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΠΕΑΘ, του ΤΕΟ, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, του Ταμείου Ασφαλίσεων Εμπόρων, του Ταμείου Συντάξεων Νομικών, του ΤΣΑΥ καθώς και το τέλος από Αναχωρούντες Επιβάτες («Σπατόσημο»).

Ενδεικτική της σπουδαιότητας που αποδίδει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό είναι η παραδοχή των αρμοδίων ότι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τους φόρους υπέρ τρίτων, καθώς και το ότι αυτοί υπερβαίνουν τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων ενώ είναι υπερδιπλάσιοι εκείνων των νομικών προσώπων.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο