Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο «μικροσκόπιο« οι επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ

ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ελέγχους σε όλες τις ηλεκτρονικές δηλώσεις που εμφανίζουν υψηλές επιστροφές φόρου κυρίως άνω των 1.500 ευρώ θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με στόχο να περιορίσει τα φαινόμενα παράνομων επιστροφών...

ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ελέγχους σε όλες τις ηλεκτρονικές δηλώσεις που εμφανίζουν υψηλές επιστροφές φόρου κυρίως άνω των 1.500 ευρώ θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με στόχο να περιορίσει τα φαινόμενα παράνομων επιστροφών που προέρχονται από απόκρυψη εισοδημάτων.

Με το πρόγραμμα μάλιστα για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων, που έχει ήδη εγκατασταθεί σε όλες τις ΔΟΥ, θα γίνει σύγκριση των ποσών που αναγράφονται στους κωδικούς των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων με αυτά που είχαν αναγραφεί στις δηλώσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι προκειμένου να εντοπίζονται ακραίες διαφοροποιήσεις.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα λαμβάνουν υψηλές επιστροφές φόρου (άνω των 1.500 ευρώ) θα καλούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ως επί το πλείστον τη βεβαίωση αποδοχών, αλλά ενδεχομένως και άλλα έγγραφα, όπως οι αποδείξεις για ιατρικά έξοδα προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος εάν δικαιούνται να λάβουν ή όχι το επιστρεφόμενο ποσό.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο