165.000 αίτησεις για την ρύθμιση οφειλών - Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή προκαταβολής με ισόποση απαλλαγή από προσαυξήσεις

Οικονομικές Ειδήσεις

27 Απρίλιος 2015
Taxheaven.gr

Διευκρινίσεις για την ρύθμιση των οφειλών προς την φορολογική διοίκηση έδωσε η κα Σεχπερίδου Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

Η κα Σεχπερίδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογές για την υποβολή των δηλώσεων θα ανοίξουν το συντομότερο δυνατό, φυσικά εντός Μαΐου.

Σχετικά με την ρύθμιση και συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις που υπάρχουν πρόσθετοι φόροι οι οποίοι δεν είναι διακριτά διαχωρισμένοι από το "σύστημα",  οι οφειλέτες θα πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και στην συνέχεια να συνεχίσουν την αίτηση ηλεκτρονικά.

Υπενθύμισε επίσης ότι αύριο λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις με προκαταβολή ποσού βασικής οφειλής τουλάχιστον δεκαπλάσιου της ελάχιστης δόσης, που έχει σαν αποτέλεσμα την ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξει ο οφειλέτης, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4321/2015.