Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

165.000 αίτησεις για την ρύθμιση οφειλών - Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή προκαταβολής με ισόποση απαλλαγή από προσαυξήσεις

Διευκρινίσεις για την ρύθμιση των οφειλών προς την φορολογική διοίκηση έδωσε η κα Σεχπερίδου Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

Η κα Σεχπερίδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εφαρμογές για την υποβολή των δηλώσεων θα ανοίξουν το συντομότερο δυνατό, φυσικά εντός Μαΐου.

Σχετικά με την ρύθμιση και συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις που υπάρχουν πρόσθετοι φόροι οι οποίοι δεν είναι διακριτά διαχωρισμένοι από το "σύστημα",  οι οφειλέτες θα πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και στην συνέχεια να συνεχίσουν την αίτηση ηλεκτρονικά.

Υπενθύμισε επίσης ότι αύριο λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις με προκαταβολή ποσού βασικής οφειλής τουλάχιστον δεκαπλάσιου της ελάχιστης δόσης, που έχει σαν αποτέλεσμα την ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξει ο οφειλέτης, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4321/2015.
Ετικέτες για αναζήτηση απαλλαγή ρύθμιση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο