Ειδήσεις Τεχνολογία

Νέο ρεκόρ ταχύτητας του Internet

Μια ομάδα ερευνητών, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου του Τόκιο, κατόρθωσε να ξεπεράσει το μέχρι σήμερα ρεκόρ ταχύτητας του Internet, όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο ημερών....

Νέο ρεκόρ ταχύτητας του Internet

Μια ομάδα ερευνητών, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου του Τόκιο, κατόρθωσε να ξεπεράσει το μέχρι σήμερα ρεκόρ ταχύτητας του Internet, όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο ημερών.

Οι διαχειριστές του υψηλής ταχύτητας δικτύου Internet 2 ανακοίνωσαν την Τετάρτη σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. ότι, στις 30 Δεκεμβρίου του 2006 απέστειλαν δεδομένα με ταχύτητα 7.67 gigabits ανά δευτερόλεπτο, χρησιμοποιώντας τα καθιερωμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας.

Την επόμενη μέρα, χρησιμοποιώντας τροποποιημένα πρωτόκολλα αυτή τη φορά, έσπασαν ξανά το έως σήμερα καταγεγραμένο ρεκόρ ταχύτητας αποστέλλοντας τα στοιχεία από την ίδια διαδρομή με ταχύτητα 9.08 Gbps. Τα δεδομένα ακολούθησαν τη διαδρομή Τόκιο, Σικάγο, ¶μστερνταμ, Σιάτλ πριν καταλήξουν ξανά στο σημείο της αφετηρίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα νέο σύστημα διαδικτυακών διευθύνσεων το IPv6, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε τεθεί το Νοέμβριο του 2005 και ήταν 6.96 Gbps. Το αντίστοιχο ρεκόρ του παλαιού συστήματος IPv4, είχε τεθεί το Φεβρουάριο του 2006 και άγγιζε τα 8.8 Gbps ανά δευτερόλεπτο.

Το νέο δίκτυο υψηλής ταχύτητας Internet 2 διαχειρίζεται μια ομάδα που την αποτελούν περισσότερα από 200 πανεπιστήμια των Η.Π.Α.,και η οποία εκτός από την ταχύτητα-στόχο των 10 Gbps, προωθεί τη συνεργασία με ένα επίσης υπερυψηλό δίκτυο δεύτερης γενιάς το National LambdaRail.  
 

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο