Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αποζημίωση για την υποκλοπή e-mail εργαζόμενης από τον εργοδότη της

26 Απρίλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων οι εργοδότες δεν επιτρέπεται να κατασκοπεύουν ή να υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία των υπαλλήλων τους. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 3 Απριλίου 2007 και αφορούσε σε περίπτωση εργαζόμενης η οποία στράφηκε κατά κολλεγίου της δυτικής Ουαλίας, όπου εργαζόταν....
Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων οι εργοδότες δεν επιτρέπεται να κατασκοπεύουν ή να υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία των υπαλλήλων τους. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 3 Απριλίου 2007 και αφορούσε σε περίπτωση εργαζόμενης η οποία στράφηκε  κατά κολλεγίου της δυτικής Ουαλίας, όπου εργαζόταν.

Η προσφεύγουσα υποστήριξε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο αντιπρύτανης του κολεγίου κατά την χρονική περίοδο Μαΐου 1998-Νοεμβρίου 1999,διέταξε την παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της καθώς και των ιστοσελίδων που επισκεπτόταν.

Οι αντίδικοι της  προσφεύγουσας ισχυρίστηκαν ότι παρακολουθούσαν το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο για να διαπιστώσουν κατά πόσο έκανε χρήση των υπηρεσιών του κολλεγίου για προσωπικό της όφελος.

Εντέλει,  το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δικαίωσε την προσφεύγουσα και της επιδίκασε αποζημίωση 10,000 ¤.

Πηγή Επιχείρηση
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης