Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποζημίωση για την υποκλοπή e-mail εργαζόμενης από τον εργοδότη της

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων οι εργοδότες δεν επιτρέπεται να κατασκοπεύουν ή να υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία των υπαλλήλων τους. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 3 Απριλίου 2007 και αφορούσε σε περίπτωση εργαζόμενης η οποία στράφηκε κατά κολλεγίου της δυτικής Ουαλίας, όπου εργαζόταν....

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων οι εργοδότες δεν επιτρέπεται να κατασκοπεύουν ή να υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία των υπαλλήλων τους. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 3 Απριλίου 2007 και αφορούσε σε περίπτωση εργαζόμενης η οποία στράφηκε  κατά κολλεγίου της δυτικής Ουαλίας, όπου εργαζόταν.

Η προσφεύγουσα υποστήριξε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο αντιπρύτανης του κολεγίου κατά την χρονική περίοδο Μαΐου 1998-Νοεμβρίου 1999,διέταξε την παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της καθώς και των ιστοσελίδων που επισκεπτόταν.

Οι αντίδικοι της  προσφεύγουσας ισχυρίστηκαν ότι παρακολουθούσαν το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο για να διαπιστώσουν κατά πόσο έκανε χρήση των υπηρεσιών του κολλεγίου για προσωπικό της όφελος.

Εντέλει,  το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δικαίωσε την προσφεύγουσα και της επιδίκασε αποζημίωση 10,000 ¤.

Πηγή Επιχείρηση
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο