Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

«Ειδικές οικονομικές μελέτες για τη δαπάνη που προκάλεσαν στο ΕΤΑΤ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία εθελούσιες έξοδοι προσωπικού τραπεζών»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 22-04-2015

«ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΕΤΑΤ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΕΞΟΔΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη επιστολή με την οποία του ζητά την προκήρυξη και ανάθεση της -εκ του νόμου προβλεπόμενης- εκπόνησης ειδικών οικονομικών μελετών για τη δαπάνη που επέφεραν στο ΕΤΑΤ και ενδεχομένως σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου (πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) που εφάρμοσαν συγκεκριμένες τράπεζες για το προσωπικό τους.

Γνωστοποιούμε, επίσης, την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία απάντησε θετικά σε προηγούμενο αίτημά μας και ανέθεσε την εκ του νόμου προβλεπόμενη εκπόνηση ειδικής οικονομικής μελέτης για την πιο πρόσφατη εθελουσία έξοδο προσωπικού στον τραπεζικό κλάδο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής και συνημμένη (αρχείο .pdf) η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 29
Ταχ. Κώδικας: 101 10 Αθήνα

Αθήνα, 22 Απριλίου 2015

Προς: Υπουργό Oικονομικών
κ. Γ. Βαρουφάκη
Κοιν.:
1) Γενικό Γραμματέα Υπ. Οικονομικών
κ. Ν. Φράγκο
2) Δ/νση Προμηθειών, Διαχείρησης Υλικού και Υποδομών Υπ. Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ανάθεση Ειδικών Οικονομικών Μελετών για τον προσδιορισμό επιβάρυνσης των Τραπεζών έναντι του ΕΤΑΤ, από προγράμματα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού τους»

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή, με βάση την παρ. 1 του άρθρου 69 του ν.3371/2005 και την παρ. 6 του άρθρου 10 του ν. 3620/2007, οι Τράπεζες υποχρεούνται να καλύπτουν εξ ολοκλήρου το κόστος της δαπάνης των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου (πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) του προσωπικού τους, επομένως και τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούν τα προγράμματα αυτά στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Επειδή, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 68 του ν. 3371/2005, για τον υπολογισμό του κόστους των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προσωπικού Τραπεζών διενεργείται κατά περίπτωση Ειδική Οικονομική Μελέτη.

Επειδή, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η εκπόνηση Ειδικών Οικονομικών Μελετών δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Για όλους τους ως άνω λόγους

Παρακαλούμε το Υπουργείο σας, όπως:

Α) προκηρύξει και αναθέσει την κατά τον νόμο εκπόνηση της Ειδικής Οικονομικής Μελέτης για το κόστος που επέφεραν στο ΕΤΑΤ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα παλαιότερα (2007 – 2011) προγράμματα εθελουσίας εξόδου (πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) του προσωπικού της πρώην Εμπορικής και

Β) προσθέσει την ανάθεση Ειδικής Οικονομικής Μελέτης για τις υποχρεώσεις προς το ΕΤΑΤ και της Τράπεζας Πειραιώς, στην Ειδική Οικονομική Μελέτη την οποία ήδη αναθέσατε με την με Αρ. Πρωτ. Δ.ΠΡΟΜ. Α 4007822 ΕΞ 9/4/2015 Απόφαση της Δ/νσης Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών του Υπουργείου σας για το αντίστοιχο κόστος των πρόσφατων (2014) προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου (πρόωρων συνταξιοδοτήσεων) εργαζομένων της Alpha Bank.Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο