Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Συζητήσεις ΓΣΕΕ και Σ.ΕΠ.Ε. για την βελτίωση των μηχανισμών καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 21-4-2015

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα ο Ειδικός  Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Απόστολος Καψάλης, ο οποίος συνεχίζει τις διμερείς συναντήσεις με τις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, για τα πολύ σοβαρά ζητήματα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και εν γένει της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Ένας από τους βασικούς στόχους των συζητήσεων είναι η διαμόρφωση  ενός  μόνιμου μηχανισμού για την από κοινού εξέταση ζητημάτων που άπτονται των ελέγχων και της διαρκούς  βελτίωσης των παρεμβάσεων  του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Η έκταση των φαινομένων παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και η ανάγκη για άμεση αντιμετώπισή τους απαιτούν  πρόσθετες σαφείς δεσμεύσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και την ανασυγκρότηση και την θεσμική αναβάθμιση του ΣΕΠΕ.

Σε αυτήν την προσπάθεια, η συμβολή με προτάσεις και τεχνογνωσία από την πλευρά των οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις με στόχο την γρήγορη «αντιστροφή» της σημερινής κατάστασης, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους πρακτικές καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΣΕΕ ΣΕΠΕ αγορά εργασίας παραβατικότητα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο