Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Μαϊμούδες»…εφοριακοί - Παριστάνουν τους ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. και αποσπούν χρήματα

21 Απρίλιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Κρούσματα εξαπάτησης Χανιωτών επιχειρηματιών από δήθεν κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων εφιστώντας την προσοχή στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα κάνουν λόγο για κύκλωμα απατεώνων που δρα σε όλη την Κρήτη, αλλά κυρίως στα Χανιά, εδώ και έναν χρόνο, εκφοβίζοντας επιχειρηματίες που έχουν χρέη και με στόχο τον χρηματισμό των επιτηδείων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών υπαλλήλων Χανίων – Ρεθύμνου Ιωάννα Μπαχουντάκη «έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες για περιπτώσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών και βρισκόμαστε σε συνενόηση με τον πρόεδρο των Λογιστών προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο γι’ αυτό το θέμα. Και είναι παραπάνω από 1 – 2 τα κρούσματα… Ειδικά στα Χανιά, έχουμε τα περισσότερα κρούσματα απ’ όλη την Κρήτη. Διότι έχουν συμβεί σε όλο το νησί, αλλά κυρίως στα Χανιά».

Η κα Μπαχουντάκη επεσήμανε πως οι επιτήδειοι δρουν εδώ και έναν χρόνο στην τοπική κοινωνία. «Είναι αρκετό το χρονικό διάστημα που έχουν πέσει αυτά τα περιστατικά στην αντίληψή μας, δηλαδή παραπάνω από έναν χρόνο. Είχαμε υποψίες, τώρα όμως επιβεβαιώθηκαν με καταγγελίες. Πηγαίνουν σε επιχειρηματίες που έχουν κάποιες οφειλές ή υποψία οφειλών και τους λένε ότι θα “τακτοποιήσουν” τις υποθέσεις τους, πως θα τους “βοηθήσουν” γιατί έχουν “τα μέσα στις Εφορίες”. Δεν ξέρουμε τι ποσά ζητούν διότι προς το παρόν η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης», ανέφερε.

Ηδη σε εγρήγορση για την ενημέρωση του κοινού βρίσκονται η Εφορία Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου και τον Σύλλογο Λογιστών Χανίων, προκειμένου να τους προστατεύσουν από την απάτη. «Οι επιχειρηματίες δεν θα πρέπει να απευθύνονται σε όποιον δηλώνει πως μπορεί να διεκπεραιώσει τις φορολογικές του υποθέσεις. Πρέπει να ζητούν πιστοποίηση εάν αυτοί που εμφανίζονται είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου ή του Δικηγορικού Συλλόγου» ανέφερε η κα Μπαχουντάκη.

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων Κώστας Σταυρουλάκης τόνισε ότι «στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε., αλλά για απατεώνες, οι οποίοι στοχεύουν να εκφοβίσουν τον επιχειρηματία, να τον αναγκάσουν να προβεί σε χρηματισμό τους -έστω και με μικροποσά- και έπειτα φεύγουν χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Στόχος τους είναι να πιέσουν ψυχολογικά τους επιχειρηματίες και κάποιοι υποκύπτουν. Για παράδειγμα τους λένε «για να μη βρεις κανέναν μπελά, δώσε μας χρήματα». Έτσι εξαναγκάζουν επιχειρηματίες να προβούν σε χρηματισμό, οδηγώντας τους ουσιαστικά σε παράνομη ενέργεια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών «θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι όταν έρχεται στις επιχειρήσεις τους ένα κλιμάκιο που υποστηρίζει ότι είναι του Σ.Δ.Ο.Ε., θα πρέπει να ζητά, πριν ξεκινήσει ο έλεγχος, την ειδική ταυτότητα του ελεγκτή και την εντολή ελέγχου που υπάρχει για την επιχείρησή τους. Χωρίς αυτά απαγορεύεται να γίνει έλεγχος».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης