Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

42.000 αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών - Προσοχή στις περιπτώσεις κεφαλαιοποίησης προστίμων και προσαυξήσεων

Με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς φαίνεται να προχωρά η ρύθμιση οφειλών προς την φορολογική Διοίκηση.
 
42.000 αιτήσεις, είχε δεχθεί το taxis μέχρι το βράδυ της 20ης Απριλίου 2015 ενώ ταυτόχρονα έχουν ρυθμιστεί ποσά περίπου 380 εκ. ευρώ.

Ωστόσο κάποιοι από τους οφειλέτες θα χρειαστεί να επισκεφθούν τις Δ.Ο.Υ. για τον διαχωρισμό βεβαιωμένων προστίμων από το κεφάλαιο μιας και η ηλεκτρονική εφαρμογή της ρύθμισης,  δεν μπορεί να διαχωρίσει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις από το κεφάλαιο στις περιπτώσεις αυτά έχουν συμβεβαιωθεί.

Τέτοιες περιπτώσεις συναντάμε συνήθως σε φορολογικές υποθέσεις πριν από το 2006, αλλά και σε φόρους και πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί από ελέγχους της εφορίας ή άλλων ελεγκτικών κέντρων.

Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις να έχει συμβεβαιωθεί πρόστιμο ή προσαύξηση μαζί με οφειλόμενο φόρο, μετά την ισχύ του ν. 4174/2013, καθώς τα πρόστιμα καταχωρούνται σε  ξεχωριστό ΚΑΕ.  Ωστόσο δεν είναι απίθανο να υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.  

Τονίζουμε επίσης ότι σε οφειλές που δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός των προστίμων και προσαυξήσεων από το κεφάλαιο (κύρια οφειλή), η εφαρμογή του taxis ειδοποιεί με συγκεκριμένο μήνυμα "Οι οφειλές σας ενδέχεται να περιλαμβάνουν πρόσθετους φόρους μη διακριτούς ηλεκτρονικά ..." .

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι ο οφειλέτης να επισκεφθεί την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για περαιτέρω ενέργειες. 


Taxheaven.gr


Ετικέτες για αναζήτηση οφειλές πρόστιμα ρύθμιση αιτήσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο