Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών, για τους μεγαλοοφειλέτες που δεν ενταχθούν στις 100 δόσεις

Σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών θα προχωρήσει η κυβέρνηση όταν εκπνεύσει η προθεσμία υπαγωγής στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενημέρωσε την Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

"Πρέπει να σας πω -γιατί δεν αναφέρθηκα στην πρωτολογία μου- ότι από το 2013, όταν θεσπίστηκε η δυνατότητα να δημοσιοποιούνται τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων για χρέη πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ και υπήρξε μάλιστα κι ένας σχετικός κατάλογος στο διαδίκτυο, επειδή ακολούθησε σειρά ρυθμίσεων, δεν δόθηκαν ξανά τέτοια ονόματα στη δημοσιότητα. Δεν πρόκειται να πάρουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η ιστορία με τις εκατό δόσεις, από τις οποίες έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες, μέτρα αναγκαστικής είσπραξης άλλα από αυτά που ήδη έχουν παρθεί και ισχύουν πριν μπούμε στη ρύθμιση. Ετοιμάζεται ένα πακέτο μέτρων για όσους δεν θα ανταποκριθούν, το οποίο όμως θα αρχίσει να εφαρμόζεται μετά το τέλος της ρύθμισης.

Πρέπει, επίσης, να σας πω ότι ενδεικτικά ζητώντας να δω τον σημερινό κατάλογο είναι μέσα δεκάδες δήμοι, είναι μέσα δεκάδες ποδοσφαιρικές ομάδες, είναι ΔΕΚΟ, είναι κοινωφελή και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, είναι εξήντα περίπου ναυτιλιακές εταιρείες, είναι περίπου διακόσιες βιομηχανίες και είναι εκατοντάδες εμπορικές υπηρεσίες, μιας και τα ονόματα των προσώπων, εν πάση περιπτώσει, δεν μου λένε τίποτα -τουλάχιστον εμένα- και δεν έβγαινε κάποιο συμπέρασμα από αυτούς.

Θα ξαναπώ ότι είναι φανερό πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο έχει πολλές παραμέτρους. Νομίζω, όμως, ότι δεν θα βοηθήσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Καλό είναι να την επαναλάβουμε μετά την ολοκλήρωση και τον απολογισμό της ρύθμισης, όταν πια τα πράγματα θα πρέπει να τραβήξουν και τον δρόμο τους.


Taxheaven.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ρύθμιση δήμοι δόσεις Βαλαβάνη


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο